蜜柑芝士撻配山椒柚子雪葩 $75芝士撻特製嘅蜜柑連皮食都唔會澀,芝士味濃郁而且唔膩;雪葩柚子味好清新,加上山椒帶少少麻痺嘅感覺,好特別。蒲燒鰻魚串蕎麥冷麵 $120蕎麥冷麵加埋青檸汁感覺好清新,鰻魚串正常,冇咩驚喜。想食得light啲,冷麵係唔錯嘅選擇。壽喜燒牛肉燴飯 $125壽喜燒汁較鹹,燒牛肉份量唔少而且唔柴,但飯粒略嫌冇日本米嘅黏性同咬口。〰️〰️〰️〰️〰餐廳係Minimal嘅副線,走西日fusion風,主食質素就普普通通,冇咩驚喜;甜品嘅配搭比較特別同有心思,會用到山椒,陳皮等食材,係坊間係比較少見,但個人覺得Minimal嘅甜品係比較驚艷。餐廳係要自己去cashier先落單俾錢,再等嘢食送嚟,上菜嘅速度較慢,而且想搵店員幫手都有啲難度,好似冇人會留意你咁,服務真係一般般。餐廳係pet friendly,所以有好多貓主狗主帶埋寵物去。我哋假日12:30左右到,等2張枱都等咗30分鐘,食完出嚟都仲見到keep住有人等位~〰️〰️〰️〰️〰️食物: 4/5性價比: 3.5/5 環境: 4.5/5服務: 3.5/5Revisit: Maybe
蜜柑芝士撻配山椒柚子雪葩 $75

蒲燒鰻魚串蕎麥冷麵 $120