呢間Pizza舖喺上環電車站行3分鐘就到, 係#yellopenrice 加持下Book咗位打算怒食pizza!!💛💛💛我哋兩個人叫咗枱面上咁多嘢食,應該食咗1500卡路里,係我食過最好食嘅Pizza之一!🤩·貴為意大利人開嘅薄餅店,終於唔係食垃圾厚皮,嗰塊薄餅皮得黎好易入口,係正宗嘅做法🤤!·叫左兩款pizza,藍芝士蘋果薄餅真係必叫!好_好食(用唔到其他詞語🥳)!!!正如杜汶澤條片入面所講,冇諗過blue cheese同蘋果一齊食個效果係咁好~個平衡攞得好好,特別係一咬落去果啖味,簡直係喺口腔內縈繞!!🤤🤤·T-Rex就相對來講質素正常,不過有齊全部外國貨嘅火腿、辣肉腸、芝士,肉粒,感覺太highclass了吧👻🍕·小食就叫咗佢哋推介嘅炸魷魚圈,炸粉薄到不得了,配埋他他醬,外脆內彈牙,一定叫!·煙豬肉忌廉飲管粉就相對來講失色。可能我食唔慣飲管粉(即係比普通意粉粗身嘅意粉🍝)~但係佢哋嘅煙肉係偏啫喱狀,配埋佢哋個偏多蛋黃味嘅醬汁,係一個幾新嘅體驗🤗·整體來講呢間鋪頭忙到不得了。店員同老闆同老闆娘都好熱情。星期五晚目測至少排咗30個人!大家記住book定位先去🥰-藍芝士蘋果薄餅|$16
藍芝士蘋果薄餅

炸魷魚配他他醬

煙豬肉忌廉飲管粉

藍芝士蘋果薄餅|$168
暴龍|$178
煙豬肉忌廉飲管粉|$138
炸魷魚配他他醬|$88
Jacomax (上環)
上環永樂街38-42號東成商業大廈地下C舖
藍芝士蘋果薄餅