2015-08-24
「八月」,真係冇下次。價錢唔平,食物選擇少,質素差,服務不夠,有漏單情況,失望!「八月」地方大,可容納多人,坐得都舒適。裝修都有高級感覺,但期望愈大失望愈大!嗌咗一個湯、一壺最貴嘅鐵觀音茶同4個餸。當時人客未算好多,但食物都好遲先到。當所有嘢嚟哂,白飯又遲遲都未嚟。等咗好耐,以為飯終於到啦,點知嚟得一碗粥。明明個傳菜服務員托盤上已有2碗白飯,但佢只放低一碗粥就走咗去另外一枱客人到,真奇怪!之後等咗好耐2碗飯先嚟,心諗:餸都就快唔熱。都算,食物質素真係唔掂!薑汁炒芥蘭煮到老哂,好難食。個一人雞菇炒飯又冇乜味、料又少。加上,所有嘢都必定要配飯,好似炆豬肉、海蔘果碟咁,賣相都同都同住家餸差不多,食落就好普通,食物唔太似出自呢間花咁多錢裝修,好似幾高級嘅餐廳咁。咁多樣嘢,得個湯幾好。仲有!食咗成餐飯,見我哋嗌嘅咕噥肉都未嚟,埋單同個待應講話冇嚟,cancel 佢算。對方冇抱歉嘅態度,快速同我哋埋咗張單就算,真係無話可說!個人認為冇必要喺呢到食飯,因為質素唔掂!
嗌咗一個湯、一壺最貴嘅鐵觀音茶同4個餸。
個人認為冇必要喺呢到食飯,因為質素唔掂!