2021-10-17
#pb食在旺角 #pb支持黃店💛「冚棒唥」係旺角啦🤪兩次去呢間都搶閘出post🤣對上一次食「冚棒唥」已經係兩年前生日了 當時係去佐敦店🤪 相關食評可以參考 #pb食在佐敦 難得首圖出樣嘅生日post🤣 當日店員嘅用心、食物嘅質素都令我一直想去多次😍 最近發現佢係旺角開左分店 即刻約朋友再去🥰 新店風格完全唔同 以白色做主色 比起佐敦店嘅綠色 感覺更加簡潔、舒服❤️.Menu跟兩年前唔同左 多左好多泰菜 感覺更加特別😍 不過食物選擇唔多 得幾款🤪 反而好多泰式飲品 幾好👍🏻🔹泰北酸酸腸🍖波波腸好得意🤪 食落肉質唔似平時嘅腸仔 偏實但係幾juicy 而且好有肉味😋 同朋友一致覺得幾好食🥰 另外有兜酸辣汁 中意食辣嘅朋友一定一定一定要點 個肉味會更加出😍 🔹泰式風味魷魚鬚金柚沙律🦑好colourful嘅泰式沙律😋 個汁用左泰式酸辣汁 幾開胃😍 魷魚鬚份量都唔少 而且唔會好韌👍🏻 佢仲有兩塊蒜蓉多士 食沙律都超飽🤪🔹啱啱好全日早餐🍞佢其中一樣最出名嘅野就係All-day Breakfast啦🤪 呢款入面有蒜蓉多士、炒蛋、香腸、煙肉、焦糖香蕉、薯餅、芝士大啡菇、沙律菜 超級足料😍 我食左芝士大啡菇
「冚棒唥」係旺角啦🤪
🔹泰北酸酸腸🍖
🔹泰式風味魷魚鬚金柚沙律🦑
🔹啱啱好全日早餐🍞
佢其中一樣最出名嘅野就係All-day Breakfast啦🤪 呢款入面有蒜蓉多士、炒蛋、香腸、煙肉、焦糖香蕉、薯餅、芝士大啡菇、沙律菜 超級足料😍 我食左芝士大啡菇、香腸 個菇有成層芝士舖面 好邪惡 不過味道偏鹹😋
🔹泰 • 椰奶紅茶冰🥥
推介❤️ 冰火交融嘅感覺😍 用溫暖嘅椰奶撞落大大粒紅茶冰度😋 味道超濃 茶味同椰奶味超夾😍 而且比我想像中冇咁漏👍🏻
🔹泰 • 鴛鴦🥤
三層好靚嘅layers😍 一層啡底 一層奶 一層泰式奶茶👍🏻 飲落偏甜 但係幾香😋 最底仲有一粒粒咖啡啫喱 咖啡味超濃🥰
整體食物、飲品都好高質 質素依然保持到😍 新店環境仲寧靜 白色做主色更加舒服👍🏻 加上少有泰西fusion菜 值得一去再去💛
冚棒唥
旺角廣東道983號廣福大廈地下D號舖