2021-06-30
位於📍元朗嘅一間小店—「旮旯」,餐廳環境唔算大,店內裡裝修有日式嘅格調,主打日式輕食同甜點,餐廳亦都有做午市同晚市,但通常都要排隊,小編遇着3點3🕒下午茶時間,有幸初嘗「禁果」🤤,食物都可以滿足一下港男港女打吓卡📸。今次小編就叫咗店內主打嘅抹茶同黃豆味葛餅,抹茶味就不過不失啦😌,鍾意食甜品嘅小編對黃豆味葛餅有好大興趣🤤🤤,佢再配合埋呢個黑糖煉奶,突出返黃豆粉嘅味,非常夾!👍🏼👍🏼之後仲有抹茶紅豆卷蛋,係呢到嘅名物,食落唔會好乾又唔會好濕,紅豆醬亦都唔會好甜,好適合一啲怕甜嘅朋友。最後嗰杯「極光」會係個點綴😚,小編一睇餐牌已經俾佢個名吸引住,飲落去係一種清新嘅感覺🥰,一試難忘🥺。用蝶豆花,抹茶同青檸汁為主嘅凍飲,賣相再以紫色同橙色混合一齊🤩,有層次之餘又非常吸睛😆,檸檬汁又開胃,食完甜品之後又可以中和翻,十分推介🤩🤩。總括而言,大家如果去完下白泥影相或者經過元朗,可以一戰!人均消費:$50-80/head
總括而言,大家如果去完下白泥影相或者經過元朗,可以一戰!
人均消費:$50-80/head