2021-07-19
北角站出之後,今日去到一間西餐店,一入到去,好多人都食緊鐵板美食,到處都聽到「咋咋」聲,今日本身想黎食卡邦尼,但無意中發現了竟然有鐵板卡邦尼,咁真係要一試。而且加錢可以升級做餐,升級了有餐湯,飲品及甜品,如果要再食餐以外既甜品,補番錢就可以了。今日係白湯,加沙律,味道都OK。 鐵板卡邦尼意粉,鐵板一上黎已經「咋咋聲」,特別之處係自己加入蛋漿及忌廉。平日鐵板飯食得多,卡邦尼真係第一次,當個板仲係熱,當然立即加落去炒,超正,超香。本身我地都好奇,鐵板會唔會令意粉比較乾,其實唔會,反而更加香口添,有別平日卡邦尼,少一D cream多一份香口。係幾有趣。如果覺得唔夠味,都可以自己加黑椒或者辣椒仔。 另外,也叫了小食拼盤,包了四款雞翼,蒜香雞翼、蜜糖,水牛城。仲有薯角,咖哩角等等。幾款雞翼都唔同味,咁就可以試曬佢,而且雞翼本身就好岩兩三人share炸芝士唔錯,唔係經常係見到。 另外,亦係餐飲中升級左忌廉碎曲奇咖啡沙冰。夏天好岩飲,加上有忌廉曲奇味,清爽。甜品亦可以升級的。
一入到去,好多人都食緊鐵板美食,
到處都聽到「咋咋」聲,
今日係白湯,加沙律,味道都OK。
鐵板卡邦尼意粉,鐵板一上黎已經「咋咋聲」,
當個板仲係熱,當然立即加落去炒,
如果覺得唔夠味,都可以自己加黑椒或者辣椒仔。
鐵板卡邦尼意粉
另外,也叫了小食拼盤,
炸芝士唔錯,唔係經常係見到。
小食拼盤
另外,亦係餐飲中升級左忌廉碎曲奇咖啡沙冰。
夏天好岩飲,加上有忌廉曲奇味,清爽。甜品亦可以升級的。