2021-09-29 27 瀏覽
太耐冇去日本旅行🇯🇵,真係有啲掛住~咁所以呢日揀咗間好有日本風情嘅居酒屋🏮嚟食返餐~燒荔枝豚肉🐷全餐飯最令我深刻嘅應該都係佢,未計本身已經燒到好香口、熱辣辣嘅狀態,仲要一咬落去會先有荔枝嘅甜味同清香撲鼻,再混入豚肉汁,呢個配搭食得我好開心!!😃海草帶子沙律🥗本身食物盛器嗰個透明玻璃杯已經好吸引我,再有海草嘅爽脆加帶子嘅鮮甜做配搭,感覺好清新~燒雞泡魚乾🐡🐡甜甜脆脆,又有咬口,味道唔錯嘅~分量亦都算十足!我就覺得可以一試嘅~鮪臉頰肉壽司🍣喺Menu度睇到呢款壽司覺得好得意😎,所以就點咗嚟試試~食完之後比較深刻嘅,我諗會係佢嘅口感,比起普通鮪魚壽司更有咬口, 不過小弟就唔建議「冇牙力」嘅人食😂馬糞海膽壽司👹海膽控嘅我,梗係要試吓佢嘅馬糞海膽壽司,有我鍾意嘅海水味🌊🌊亦都有我要嘅鮮甜,同埋入口即溶嘅效果~不過略嫌海膽嘅份量唔係好夠!!差啲覆蓋唔到下面嚿飯⋯⋯🙊🙊🙊整體嚟講,所有嘢食都整得好有心思,有返相應嘅擺盤,做功巧妙又有feel!!🐣

燒荔枝豚肉🐷

海草帶子沙律🥗