2017-03-08
作為大角咀既街坊,經過呢條街既次數真係冇一百次都有五十次,但唔知點解總係撞唔啱冇機會入去幫襯!今日見個 lunch食唔飽,又撞正「Monday Blues」所以決定入去試下!餐廳位於大角咀,由奧運站行過去都只需要十分鐘左右,非常方便。收費方面亦都非常大眾化,$159任飲任食兩小時,真係平到好似時光倒流咁!一坐低之後,侍應首先放左一張圓形既吸油紙喺個爐上面。唔好睇少呢張紙,呢個簡單既idea非常之好,令到之後燒野食既時候冇咁大煙,爐面既鐵板亦都冇咁易燶。另外,店員更加唔駛成日換鐵板,全晚都只係換左一次吸油紙咁大把,非常環保!因為加左吸油紙既關係,食物相對無咁熱氣。但「針無兩頭利」,鑊氣亦都因為咁而相對唔多夠,不過整體感覺卻較為健康!飲品選擇非常多,除左常見既百事、七喜可樂之外,更加有道地綠茶、烏龍茶、巨峰提子汁、柑桔檸檬等等!熟食方面,韓式餐廳常見既前菜好似泡菜、芽菜、酸蘿白等等通通有齊,亦都有粟米、燒三文魚、薯角等等平時較少見到既食物。肉類同海鮮方面既選擇非常多,豬、牛、雞等等常見既食物非常齊全,重有「鹽燒」、「汁燒」同埋「蜜汁」三種唔同既味道添!誠意推介既有燒起之後完全唔會「柴皮」既
甜品方面,「南瓜西米露」唔會過甜得黎又有少少南瓜新鮮既味道,非常有特式,絕對係必試之選! 食到最尾更加可以掃埋西瓜同埋菠蘿,食到飽飽先返屋企! 總括黎講,$200蚊都唔駛呢個價錢有咁多款食物同飲品選擇,俾你任飲任食兩個鐘真係非常超值,「性價比」一流!