如果有機會將心底裡既說話講出黎,你又會唔會想知?無論將來定現在,有緣既話你一定會聽到。仲好記得曾經呢間「Season Oyster · Wine Bar」係我地相識既,兩年後既今日我故地重遊,發覺所有野都都無變,只係坐係我對面既唔再係你,而係一大盤生蠔呀!我最愛既生蠔呀!今晚枝白酒終於大派用埸啦喂!👇📌Oyster · Set -▪ Raleigh Chardonnay - $198▫ 黎到呢到必點既生蠔套餐,只係需要任揀餐廳一枝紅/白酒,就可以用極平優惠價換購半打中碼或一打精選生蠔。我今次揀左呢枝南非品牌既白酒,聞落有淡淡既果香味,屬於容易入口既級數,適合唔經常飲酒既女仕們;而後勁仲帶點清甜感,配上生蠔就無得輸啦。▪ Daily Selected Oyster - $50 (12pcs)▫ 今晚餐廳是日既「精選·生蠔」來自南非產地,本身賣點唔係肥大肉厚,而係sell個味道同層次感;食落海水味非常突出,而口感偏向creamy少少,呢個size一啖一隻果種滿足感令人難以抗拒。仲可以以$9一隻無限添食,不過要嗌一打起步,咁抵玩仲係邊到搵呀?📌Main · Course -▪ Baked L
如果有機會將心底裡既說話講出黎,你又會唔會想知?

無論將來定現在,有緣既話你一定會聽到。仲好記得曾經呢間

我故地重遊,發覺所有野都都無變,只係坐係我對面既唔再係你,

📌Oyster · Set -
Raleigh Chardonnay - $198
Raleigh Chardonnay

▫ 黎到呢到必點既生蠔套餐,只係需要任揀餐廳一枝紅/白酒
就可以用極平優惠價換購半打中碼一打精選生蠔
我今次揀左呢枝南非品牌既白酒,聞落有淡淡既果香味,
Raleigh Chardonnay

屬於容易入口既級數,適合唔經常飲酒既女仕們;
而後勁仲帶點清甜感,配上生蠔就無得輸啦。

Daily Selected Oyster

▫ 今晚餐廳是日既「精選·生蠔」來自南非產地,本身賣點

📌Main · Course -
Baked Lobster · Cheese Butter · Rough Fries - $99

▫ 性價比一絕既限定套餐「芝士焗波士頓龍蝦·粗薯條」,半邊
龍蝦肉配半溶芝士,而且芝士滲透哂龍蝦肉裡面,味道相當惹味;

而肉質食落爽口彈牙,配上炸到金黃色既粗身薯條,外層爽脆,
成個口感兩者相當之夾。

Pasta · Aglio E Olio · Claims - $128
Pasta · Aglio E Olio · Claims

▫ 就連意粉都幾有驚喜,呢個「牛油·蒜香蜆肉·意粉」份量
比我預期中多,兩個人都夠哂有突。而且上到枱仲非常夠熱,
Pasta · Aglio E Olio · Claims

食落蒜香牛油味十足,每條意粉口感又夠軟腍,認真唔錯。
2020-11-25