黃子華曾經講過,一句你已經唔再好似以前咁,然後關係從此告一段落。原來無論係咩年代既人都好,係感情上都係過唔到鐵達尼極限,始終愛情長跑都係一種考驗,你跑唔跑得完呢100定200公里,都唔到你控制,或者要相信有緣無份呢句真理。今日我就同呢間「Trois Café」好有緣,我記我上一次係中環鐵行里試過一次後,今次決定要去延續我地呢一份緣。👇📌Weekend · Treasure - ▪ Classic All Day Breakfast - $108▫ 晨早有咩幸福得過整返個「經典全日 · 早午餐」呢?先黎見到一份大啡菇,面頭被濃香既芝士覆蓋,食落口感細膩,兩者味道好夾;而中間既炒蛋搭配黑松露,將蛋香提升更高層次,加上蛋味濃郁,質感幼滑,好食!旁邊仲有牛油果,熟度岩岩好;同埋煙肉、香腸、車厘茄,每樣配菜都相當豐富;最後既牛角包連埋雜莓醬,入口鬆脆之餘,仲多一份果香,成個set相當抵食呀!📌Panini on Plates -▪ Avocado Lox · Sourdough Loaf - $88▫ 另一招牌意式帕里尼口味既「鰻魚 · 牛油果」,用左墨西哥酪梨醬做底,面頭蓋滿左煙三文魚條、車厘

今次決定要去延續我地呢一份緣。👇

📌Weekend · Treasure -

同埋煙肉香腸車厘茄,每樣配菜都相當豐富;最後既牛角包連埋雜莓醬

入口鬆脆之餘,仲多一份果香,成個set相當抵食呀!

📌Panini on Plates -

面頭蓋滿左煙三文魚條車厘茄红洋葱酸忌廉菠菜,令成個口感更加突出。

當中既主角鰻魚,食落質感煙韌牛油果既香味,非常特別;
而且Sourdough唔會太硬,相當易切,值得推介!

📌Espresso · Classic -
M o c h a - $42 (H)

▫ 呢杯絕對係一杯優質既「朱古力 · 咖啡」,咖啡味唔會蓋過朱古力本身既香,

兩者比例均勻,香味濃郁;而且賣相標緻,岩哂我呢D打卡王呀!

📌Non-Caffeine · Drinks -
Dark Humour - $45 (H)

▫ 輕量級別既「黑芝麻 · 竹碳拿鐵」,一眾唔鍾意咖啡因既朋友有福了。

淡淡既黑芝麻香配搭竹碳,入口甜甜地,唔會太"漏";旁邊仲有粒合桃,好貼心。
2020-07-11
15 分鐘 (堂食)
  • Classic All Day Breakfast
  • Avocado Lox · Sourdough Loaf
  • Mocha
  • Dark Humour