2020-06-06
係偶遇既一剎那,我地彼此相識了。無意中的一次約會,偶然的雙目交投,心跳開始加快,面紅起來。低聲說笑,沉醉於彼此既世界裡面,旁若無人,那份愛,灼熱我心內。講笑咩?你估仲細呀?FF少陣啦。年少無知既愛情係最單純,最無雜質既感覺,呢種甜蜜經歷有時不禁諗返起,心裡都會甜甜一笑。不過對我黎講,食甜野我都一樣咁甜呀,今日黎到中環呢間PMQ呢間窩夫店「Moment By Moment」,我就知道我呢個Moment要爆啦!👇📌Belgian Liège Waffles - ▪ Chocolate Chips - $45▪ Dark Chocolate Dip - (+$5)▪ 1 Scoop Ice-Cream - (+45)▫ 試左佢地既招牌「烈日窩夫」睇落好似格仔餅咁,但食落就知係與別不同。新鮮出爐即叫即整,今次揀左朱古力碎口味,再加5蚊額外淋上黑朱古力醬。咬落外面特別脆身,而裡面質感有d似麵包,相當鬆化;黑朱古力加強成個口感,唔會乾爭爭;另外比多$45加左個單球雪糕,揀左傳統瑞士朱古力味,佢地既雪糕都係用Mövenpick品牌,入口特別幼滑,絕對係高質保證。📌Limited Edition -▪
📌Belgian Liège Waffles -
▪ Chocolate Chips - $45
▪ Dark Chocolate Dip - (+$5)
▪ 1 Scoop Ice-Cream - (+45)
咬落外面特別脆身,而裡面質感有d似麵包,相當鬆化;
入口特別幼滑,絕對係高質保證。
📌Limited Edition -
▪ Mini Waffle · Raspberry chocolate - $88
▫ 只有weekend同Sunday先會有既「紅桑子 · 朱古力小窩夫」
烤焗後特別鬆脆,旁邊加埋士多啤梨做點娺,打卡就真係岩哂。
再淋上朱古力醬topping,甜得黎又唔會太"漏",一定要試!
📌Beverages -
▪ Lemonade Mint Fizz - $42 ©
▫ 食左咁多甜膩野,係時侯整返杯解膩既「檸檬薄荷泡泡」,
加左薄荷同檸檬一同榨成汁,形成呢杯相當清新既飲品。
靜靜地坐係outdoor係PMQ扮下文青又得,得左!