2022-11-07
早排係沙田城門河散散下步,就行咗去河畔花園,晚市時間見到呢間屹立多年嘅和氣食堂,就二話不說再次幫襯,有時d野企得穩就代表有d料到🤭溫泉玉子牛油果凱撒沙律呢個頭盤真係幾令人喜出望外,份量大得黎,仲有滿滿嘅溫泉蛋同sour cream,食食下覺得自己似隻牛多d🐗,因為真係勁多菜🌿日本清酒石鍋煮蜆石鍋熱辣辣,個湯底好好味,食晒d蜆仲飲埋d湯🤣 蜆黎講就無沙同數量充足日式炒野菜基本菜式,有菇有菜,綠色💚飲食大盛刺身每件刺身都大大件,仲有海膽同三文魚子添😆 個人認為2個人share岩岩好,咁就可以食多d其他野🐒🐫芝士軟殼蟹卷細細碟,蟹肉及調味平衡不錯,加上沙律醬及蟹子,食日本野必叫🤪燒日本廣島蠔蒜蓉同芝士都各有千秋,如果你問我,我會投芝士一票,因為d芝士汁溶咗落去隻大生蠔,更有風味🤤雖然無好亮麗的門面,但係餐廳都用心準備食物,餐牌選擇亦不少,算係河畔果頭三數間日本菜中的首選🏆
溫泉玉子牛油果凱撒沙律
日本清酒石鍋煮蜆
日式炒野菜
基本菜式,有菇有菜,綠色💚飲食
大盛刺身
芝士軟殼蟹卷