2023-08-29
假日晚上去到北京道太子集團中心頂樓,打算同朋友食晚飯加飲下嘢,餐廳有一層室內位,睇到維港景,高級感滿滿,靚景🌃而天台則有另一番景象,令我回想起去泰國旅行時嘅Chill爆餐廳🍹天台同樣飽覽維港景,吹吹風,渡假feel返晒嚟🏖Damn Pissed Off! $128————————————可愛度爆登🐤賣相同味道我比10 out of 10💁🏻♀️浴缸🛁竟然咁像真可以做到泡泡浴嘅效果🫧仲有花瓣🌺女仔應該鍾意到不得了🥹Vodka底,以Passion Fruit Purée同Pineapple juice with Ginger Flavour沖調而成,入口偏甜,果味濃又清爽,勁鍾意依杯❤️I Just Want To Go Home $128————————————又係好飲又易入口,應該飲到唔想Go home先係🤣以Gin做base,以Shiso Liqueur同Japanese Yuzu Juice with Cucumber Flavour 沖調而成,非常Fresh,入口偏甜,適合炎炎夏日Refresh下自己🍹Deep Sea Tacos $138————————————係脆口嘅taco皮
Damn Pissed Off! $128
I Just Want To Go Home $128
Deep Sea Tacos $138
————————————
係脆口嘅taco皮,超香口🤤包住Cocktail Shrimps,配上大大粒嘅三文魚籽,混合嘅沙律醬汁恰到好處,有風味🌮
Tom Yum Gong Carbonara $198
————————————
講到「泰」風味就不少得冬蔭功啦,原來同Carbonara做個Crossover都唔錯架喎👍🏼特調嘅冬蔭功Cream sauce配粗意粉,順滑又Creamy,Carbonara少不了靚嘅半熟蛋,而依個63-degree egg煮得剛好,撈埋食,正呀👍🏼
下次要再同friend去Chill吓試吓唔同嘅Cocktails🍸環境靚,質素又高嘅餐廳🌃🍹