2006-05-31 7 瀏覽
兩個人撐檯腳,叫到既野有限:帶子蟹籽蝦餃、蟹籽燒賣、芥蘭同奶黃流沙包。野食外表唔錯,再加上樣樣即整既關係,所以難食極都有「熱力」搭救。一記蟹籽燒賣啖啖肉,一粒蝦或者冬菇都無;白烚芥蘭雖然有切個芥蘭底,但D 莖仲黃黃綠綠,有D ...。另一記奶黃流沙包:原本想食奶黃色既馬拉糕,問靚姐佢地既馬拉糕係片糖啡定係奶黃黃,佢答o左5 分鐘都九唔搭八,仲嫌我地兩個搞事;最後settle o左要「奶黃包」,點知係奶黃流沙包...一問,原來佢地根本無「奶黃包」,得「奶黃(流沙)包」。皮薄(如紙)、一食就漏(唔係「爆」)、奶黃水/ 油/ 鹹蛋黃渣三味解體...味道麻麻唔在講,落order 還落order,唔好咁hae 好wor。唔怪得閒日午市20 幾檯得2 檯客。

唔怪得閒日午市20 幾檯得2 檯客。