今日嚟到荃灣南豐紗廠嘅 Yau Veggie Diner,上次嚟係食 Yau Veggie Bistro,YV Diner 係漢堡包店,大家都知有咩賣啦 😅,價錢亦比 Yau Veggie Bistro 親民啲,感覺亦 casual 啲。餐廳裝修走美式懷舊路線,播嘅音樂都係舊啲嘅英文歌。餐牌上嘅食物都係素食,可按需要轉為純素。但佢哋嘅 milkshakes 同 sundaes 就已經係 vegan 㗎喇。💚漢堡包嘅種類有八款,望吓成份全部都一定有 Impossible beef patty,就算小羊漢堡都係 🐑,真係幾好奇點樣可以做到食落去各有自己嘅特色呢?可惜我人得一個,只可以試一款口味,就揀咗有辣肉醬嘅 Carolina Burger $129。另外加 $50 轉 combo,小食揀咗薯條,飲品就要檸檬梳打。🥤真漢子覺得今次冇揀錯,因為加咗辣嘅嘢通常都唔會太差,辣肉醬真係幾辣幾刺激,加埋塊牛肉漢堡扒可謂雙重享受。配料仲有芝士,捲心菜,洋蔥,紅蘿蔔絲。薯條比較一般,檸檬梳打飲落咸咸哋,似飲緊茶餐廳嘅咸檸七。🍋素友如果去 Five Guys 係咪好好奇奶昔加咗煙肉係咩滋味呢?而家唔使估

Carolina Burger

素友如果去 Five Guys 係咪好好奇奶昔加咗煙肉係咩滋味呢?而家唔使估估吓,YV Diner 嘅「楓糖煙肉奶昔」可以滿足到你。不過佢再勁啲,唔係比煙肉碎,而係兩大條煙肉,大你一百萬。🤣

Vegan 奶昔每款都係賣 $69。呢個楓糖奶昔味道都 okay ,不過可能我少飲奶昔就覺得比較甜。煙肉除咗個樣似,味道都好像真。另外 cream 上面有啲脆脆唔知係咩嚟嘅。😂

楓糖煙肉奶昔

佢哋嘅營業時間比較特別,係 12 - 6。所以想試嘅朋友要早少少去,否則摸門釘就唔好了。⏰
2024-06-01
10 分鐘 (堂食)
楓糖煙肉奶昔