創意係一種無形無象,無界限,無框架,憑空腦裡幻化,連紙巾都會變得優雅,所以串燒唔再只有傳統做法,「炭火地雞」能夠將燒雞結合居酒屋元素,渾然天成。我呢刻感覺到幸福既味道,好似無人之境,同串燒拍一日拖!👇🏻📌串 燒 -▪️ 燒 鳥 -  ▫️「雞軟骨」 口感爽脆,加上淡淡既鹹香肉味,入口油而不膩,對於前菜一part,幾開胃。▫️「雞翼」外脆內嫩,調味一流,比起市面既燒雞翼做得更加濃香,以呢個價錢黎講幾抵食。▫️「煙燻雞火腿他他」以煙燻手法處理既雞肉,新鮮感十足,將紫菜包住再撈埋蛋黃、洋葱一齊食,口感嫩滑,層次感豐富,值得一試。▫️「和牛雞肉卵」雞肉卵俗稱提燈,師傅將和牛包住,一啖過口感特別滑溜,有少少似食緊牛味既鵝肝,非常過癮。▫️「免治雞肉棒」雞肉裡面食左雞軟骨,食落幾有咬口,加埋燒汁同埋蛋汁份外惹味。▪️ 豚 肉 -▫️「豚肉麻薯卷」豚肉裡面加左麻薯,鹹中帶甜,加上軟糯既口感,味道非常特別,必試之一。▫️「豚肉牛油果卷」特色係左牛油果做配搭,令口感帶少少解膩感,同時唔會影響豚肉味既濃香,反而提升左整個質感,好食。▪️ 牛 肉 - ▫️「A4鹽燒和牛三魚腩」賣相厚薄適中,食落肉質非常爽口,油香十足既既和牛。▫️
創意係一種無形無象,無界限,無框架,憑空腦裡幻化,

連紙巾都會變得優雅,所以串燒唔再只有傳統做法,

炭火地雞」能夠將燒雞結合居酒屋元素,渾然天成。

我呢刻感覺到幸福既味道,好似無人之境,同串燒拍一日拖!👇🏻

📌串 燒 -
▪️ 燒 鳥 -
對於前菜一part,幾開胃。
雞軟骨

以呢個價錢黎講幾抵食。
雞翼

再撈埋蛋黃洋葱一齊食,口感嫩滑,層次感豐富,值得一試。
煙燻雞火腿他他
▫️「和牛雞肉卵雞肉卵俗稱提燈,師傅將和牛包住,一啖過口感特別滑溜,
有少少似食緊牛味既鵝肝,非常過癮。
和牛雞肉卵

▫️「免治雞肉棒雞肉裡面食左雞軟骨,食落幾有咬口,
加埋燒汁同埋蛋汁份外惹味。
免治雞肉棒

▪️ 豚 肉 -
▫️「豚肉麻薯卷豚肉裡面加左麻薯,鹹中帶甜,加上軟糯既口感,
味道非常特別,必試之一。
豚肉麻薯卷

同時唔會影響豚肉味既濃香,反而提升左整個質感,好食。
豚肉牛油果卷

▪️ 牛 肉 -
▫️「A4鹽燒和牛三魚腩」賣相厚薄適中,食落肉質非常爽口,
油香十足既既和牛
A4鹽燒和牛三魚腩

▫️「鹽燒牛小排」可見師傅火候控制得好,完全鎖住左豐富肉汁,
口感嫩滑有彈性,牛香味濃,正!
鹽燒牛小排

📌一 品 料 理 -
▫️「粟米粟米非常清甜,加上掃上醬汁令成個香氣增添不少。
粟米

▪️「味淋魚乾」配上蛋黃醬相當開胃,一條條咁食,
質感脆身得黎偏軟少少,送酒一流。
味淋魚乾

▪️「鵝肝醬多士」將多士塗上一層薄薄既鵝肝醬,鹹鮮味岩岩好,
果然係人氣排行榜頭三位。
鵝肝醬多士
2023-03-16
15 分鐘 (堂食)
雞軟骨
雞翼