2020-09-29
呢間由GD推薦嘅餐廳選用美國或韓國入口肉類,而冷麵、蔬菜、醬汁同調味料都係韓國貨。招牌菜係「八色珍味拼盤」,以8種調味料醃肉🥓先有多款拌菜上枱🥗包括有:醬油洋蔥、涼拌芽菜、涼拌蘿蔔絲、千島醬沙律、糖漬薯仔、辣泡菜同甜辣醬腸仔,全部都可以無限追加。另外有個鐵板拉芝蛋,入面仲有青紅椒粒同洋蔥粒🍳💗韓牛肉眼牛扒($365/150g)肉眼厚薄適中,中間有少少油脂部份,旁邊帶爽口嘅筋位🥩建議燒至5成熟,因為韓牛最大特色係肉質非常軟熟冇渣,而且鮮味比美國產更濃郁。記得要點少少麻油鹽同夾埋蒜頭一齊食更惹味🧄💗調味特級牛肋骨($250)牛肋骨經醬油同生果醃製後🍐令肉質更鬆化嫩滑,長長一片已經預先𠝹花同剪開3份。燒好一入口充滿牛肉汁,食落富醬汁香,帶少少甜味🐮💗濟洲豚豬($338)濟洲豚同一般五花腩肉最大分別係肉質更結實富彈性🐷上層厚厚嘅脂肪燒過後變得非常焦脆,入口香濃爽勁,做到油而不膩嘅感覺,瘦肉部份有嚼勁得嚟唔會韌,一定要加埋韓式豆瓣醬同生菜包住食🥬
💗韓牛肉眼牛扒($365/150g)
韓牛肉眼牛扒
💗調味特級牛肋骨($250)
調味特級牛肋骨
💗濟洲豚豬($338)
濟洲豚豬