🐻等咗三年⋯終於可以除罩掃街喇😂講到香港地掃街,第一時間諗起大名鼎鼎嘅📍葵廣😆云云食店之中,我哋揀咗呢間「絆 ½ Seeet」,因為聽閒佢哋嘅調魚燒超級正,造型十分可愛,一於試試佢!炙燒奶黃酥皮鯛魚燒🍮🐟呢個鯛魚燒個造型模仿日本鯛魚燒,起初以為係平時食開果種,只係有多種口味選擇,點知咁鬼馬,原來佢係牛角酥嚟😂第一個試奶黃口味,好好食呀!店員會用火槍係表層燒一燒,奶黃上面仲加多一層焦糖係面,而餡料竟然係蛋黃😯食落多重口感,以為係甜點,又係鹹點,好過癮!提拉米蘇酥皮鯛魚燒🍨🐟而提拉米蘇味就真係甜點嚟喇,表層厚厚嘅醬真係好似Tiramisu😍甜甜哋好滑溜,同牛角酥好夾!表層曬有可可粉,有朱古力嘅苦味,中和番整體甜度。雖然呢兩個口味睇落都幾heavy,不過勝在佢都唔算好大件,兩個味兩份分,都唔算太邪惡掛😛🐻評分:🐻🐻🐻🐻🐻5/5

炙燒奶黃酥皮鯛魚燒🍮🐟

提拉米蘇酥皮鯛魚燒🍨🐟