2022-11-09 199 瀏覽
我女朋友超鍾意食雞翼,而最近雞翼山係香港開左分店,今日放工決定買雞翼山外賣返屋企同女友分享。觀塘分店主打外賣,見到一兩個企位。值得一提係外賣袋好靚。- 不要儀態一人餐$68就有一個溫泉蛋洋蔥雞翼丼,加上雞軟骨同唐揚蝦,份量好足夠。雖然醬汁唔係好夠,不過篤穿溫泉蛋可以當醬汁。唐揚蝦連榖食,炸得超級香脆。另外雞軟骨完全唔粉又香脆。雞翼揀咗原味,味道普通。- 12件雞翼客人可以揀三款雞翼,我哋揀咗泰式冬陰酸辣雞翼、港式避風塘蒜香雞翼同埋濃口櫻花蝦蝦醬雞翼。濃口櫻花蝦蝦醬雞翼最重口味,本身雞翼已經炸得好脆,加上櫻花蝦真係雙重脆味!另外蝦醬鹹香味十足,味道好濃郁。至於港式避風塘蒜香雞翼最百搭,避風塘無論襯咩食物都好好味,雞翼同避風塘當然都係Perfect Match🥰,外皮一樣非常香脆,好食到連炸蒜都食晒!泰式冬陰功酸辣雞翼最有驚喜,味道酸酸辣辣,冬陰功醬汁唔會令雞翼外皮變稔,仍然脆卜卜。總結而言,三款雞翼各有特色,但同樣香脆嫩滑,我仲有九款味道未試!

觀塘分店主打外賣,見到一兩個企位。值得一提係外賣袋好靚。

- 不要儀態一人餐
不要儀態一人餐

- 12件雞翼

濃口櫻花蝦蝦醬雞翼

港式避風塘蒜香雞翼

泰式冬陰功酸辣雞翼

2022-11-05
5 分鐘 (外賣自取)
不要儀態一人餐
濃口櫻花蝦蝦醬雞翼