2010-06-28 37 瀏覽
我從來都無聽過時新呢間小食快餐店直到大概前年係OpenRice見到有咁多笑臉先知原來香港仲有呢類係小時候常見的港式快餐廳。我當然又被各位有心人的有心食評及照片所吸引,我諗係舊年的時候曾經拜訪過時新一次,點知撞著佢無開,激死。尋日要到紅磡接我阿媽見仲有少少時間,男朋友話不如去睇下時新有無開門,好彩我今次終於食到喇。我點左個芝士蛋漢堡拎走上車食,係鋪頭等的時候見到有對情侶叫左三個唔同的漢堡堂食,女的仲拎住部G9係度影,又再一次感受到OpenRice的厲害亦佩服夜晚8點可以連食三個漢堡做晚餐的男女。時新的職員好快手,我見阿姐密密煎漢堡,哥仔就快快手烘包,等左大若5分鐘就有喇,拎上手唔算好熱,不過佢個膠袋仔個設計同字款都好懷舊呀,攪笑。一啖咬落,塊漢堡都幾juicy而且幾脆,芝士同煎蛋好夾,可惜的係我覺得個白醬無咩味,如果換上幾濃味的醬汁一定會更錦上添花。「舊時」的感覺返晒黎呀﹗

「舊時」的感覺返晒黎呀﹗
芝士蛋漢堡