2020-01-30
每次經過九龍城都見到佢有長長嘅人龍,再喺網上面睇見到好多佢餐廳嘅好評,講到係九龍城最好食嘅泰國菜。今日經過見到只有三個人排隊,所以就試試佢~今日大概8:30左右到達,喺門口度排隊排咗大概20分鐘,喺呢20分鐘裏面餐廳一直有人埋單走。眼望見裏面有四五枱都冇人坐,但係裏面嘅餐廳職員完全由得外面嘅人排隊,都唔安排外面天寒地凍咁排緊隊嘅食客入餐廳就坐⋯有人忍唔住行入去餐廳同佢講:「裏面咁多位,外面好多人排緊隊喎!」餐廳職員回覆:「你地繼續喺出邊排隊!」O晒嘴 !好一段時間之後,終於餐廳職員安排入座,叫咗辣肉碎炒飯,生蝦,燒牛肉,燒雞翼,燒豬頸肉,泰式炒金邊粉⋯第一樣嚟到嘅係「辣肉碎炒飯」唔知道係廚師冇味覺,定還是個廚師覺得啲食客係冇味覺!《非常非常鹹》跟住陸續上菜生蝦唔夠新鮮(但炸蝦頭的而且確唔錯)燒牛肉何其好咬口,咬極都未吞得到燒雞翼何其燶泰式炒金邊粉就唔錯,小小酸酸地幾開胃感到慶幸嘅,係燒豬頸肉冇嚟到!埋單四百幾蚊,以後唔會再嚟!!!!!態度差,食物又唔好食!
第一樣嚟到嘅係「辣肉碎炒飯」
跟住陸續上菜
生蝦唔夠新鮮(但炸蝦頭的而且確唔錯)
燒牛肉何其好咬口,咬極都未吞得到
燒雞翼何其燶
泰式炒金邊粉就唔錯,小小酸酸地幾開胃
感到慶幸嘅,係燒豬頸肉冇嚟到!
埋單四百幾蚊,以後唔會再嚟!!!!!
態度差,食物又唔好食!