琴日路過嗰間傳說中嘅 Bakehouse,見到門口排隊嘅人龍,唔知點解就跟住排埋一份。本嚟抱住好大期待,諗住試下嗰個出名嘅蛋撻究竟有幾好食,排咗差唔多成半個鐘先等到!一咬落個蛋撻,酥皮的確好鬆化,但蛋漿嘅味道就有啲令人失望。冇傳聞中嘅濃郁奶香同蛋香,反而有啲偏甜,食多兩口就覺得膩。個口感亦唔夠滑嫩,比起我以前食過嘅其他出色蛋撻,呢個真係差啲火候囉…🤥🤥除咗食物,店員嘅服務態度都好一般。唔似得其他餐廳咁熱情招待客人,佢哋面無表情,動作有啲慢吞吞,感覺好似唔想做嘢咁。我問佢哋有冇咩推介,都只係愛理不理咁隨便應兩句。總括嚟講,Bakehouse 呢間網紅店真係有啲名過其實😕為咗個蛋撻排隊半個鐘,最後換嚟嘅只係一般般嘅味道同唔太好嘅服務體驗,真係有啲唔抵..如果唔使排隊,可能我仲會考慮再嚟試下其他嘢,但依家咁嘅情況,除非佢哋有好大改善,否則我都唔會特登再嚟😢

🤥🤥

2025-01-02