2023-02-03
🌟餐廳:PISTOL📍地址:銅鑼灣霎東街11號The Sharp 26樓💰價位:~$200- $400⏰營業時間:星期一至日 17:30 - 04:00難得今日準時收工,好早就同朋友食完晚飯,一於搵個地方飲杯野傾下計先!朋友介紹呢間新開既「PISTOL」,位於Time square附近,夠哂方便!先講下個酒吧氣氛先~裝修同陳設都好時尚優雅,我就最鍾意佢地既sofa 擺放及設計,令人可以好舒服咁坐係度慢慢chill~氛圍就更加一流,background music走jazz 風格,令人好輕鬆,而且仲定期安排現場爵士音樂和DJ表演,夠哂relax!呢間酒吧既特色係主打omakase cocktail~調酒師可按客人既心情及口味喜好,調制出獨一無二既cocktail,超正~我地今日就想飲d比較fruity 及 refresh 既味道~———————————————————🔹Omakase GIN呢杯以GIN酒為base既cocktail,粉紅色夠哂可愛haha~調酒師以柚子及西柚汁混合GIN酒,入口好清新,帶點微微酸,易入口得黎又夠哂爽,好正~———————————————————🔹Omak
📍地址:銅鑼灣霎東街11號The Sharp 26樓
💰價位:~$200- $400
⏰營業時間:星期一至日 17:30 - 04:00
🔹Omakase GIN
🔹Omakase VODKA
朋友就想試下果味濃郁既cocktail~調酒師用上提子汁、桂花烏龍茶、白酒及vodka整咗呢杯層次感咁豐富既cocktail~入口提子味濃厚,烏龍茶底仲帶點清新甘香,再加埋白酒及vodka,味道好濃郁~
——————————————————
😋味道:4/5
🏢環境:4.5/5
💁🏻♀️服務:4.5/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
疫情過後,終於可以同朋友去酒吧chill 住咁坐下傾下計同歎返杯啦!呢間「PISTOL」位於The Sharp 26樓,樓底夠高之餘,私隱度十足,好適合同朋友仔或同事收工黎chill一chill,而且酒類供應款式又夠多,大推!