餐廳: Sake Bar MURA
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
其實開心定唔開心,酒都係要飲,只不過係你唔同心情飲既味道都會唔同,但點樣都好,就咁飲既酒我永遠都覺得係差咁d野,差咁d咩?就係到佐酒小食!有d咩用黎送酒最岩?問得好,我個人認為串燒絕對係SAKE既伯樂,食到個口油淋淋既時侯,整啖最清爽既Sake,基本野啦!👇🏻📌廚 師 推 介 -▪️ 酒 肴 - ▫️「銀魚仔漬」屬於前菜,每人一份,酸酸甜甜,幾開胃。▫️「酒盜芝士」將芝士同埋酒撈埋一齊,食落明顯奶香之餘再一層酒香,淨係送酒都已經無敵。▫️「蕃茄沙律」夠哂清新開胃,作為前菜呢個幾出色。▪️ 料理長おすすめ - ▫️「關東煮」一次過食包雞蛋、大根、山藥、魚糕包辨,再以白昆布調味,整體鹹香十足,可以配搭芥辣一齊食,份外惹味。▫️「炸雞皮」塊塊雞皮油香十足,極度脆口,必食!▫️「雞皮餃子」雞皮外層煙韌,好有咬口,唔會炸到太油膩,唔錯。▪️ 串 焼 き - ▫️「牛油粟米」燒到帶少少焦香,食落粟米香甜入味,正!▫️「牛小排」牛味濃郁,一啖牛一啖酒,爽!▫️「雞胸軟骨串」雞肉夾雜d雞軟骨,肉質當中又有d脆口,幾好食。▪️ 清 酒 - ▫️ 佢地逢星期四做Sake Flight,$178四杯,由專業唎酒師發板,保證一定岩你口味
其實開心定唔開心,酒都係要飲,只不過係你唔同心情飲既

差咁d咩?就係到佐酒小食!有d咩用黎送酒最岩?問得好,

我個人認為串燒絕對係SAKE既伯樂,食到個口油淋淋既時侯,

整啖最清爽既Sake,基本野啦!👇🏻

📌廚 師 推 介 -
▪️ 酒 肴 -
▫️「銀魚仔漬」屬於前菜,每人一份,酸酸甜甜,幾開胃。
銀魚仔漬

▫️「酒盜芝士」將芝士同埋撈埋一齊,食落明顯奶香之餘
再一層酒香,淨係送酒都已經無敵。
酒盜芝士

▫️「蕃茄沙律」夠哂清新開胃,作為前菜呢個幾出色。
蕃茄沙律

▪️ 料理長おすすめ -
▫️「關東煮」一次過食包雞蛋大根山藥魚糕包辨,

關東煮

▫️「炸雞」塊塊雞皮油香十足,極度脆口,必食!
炸雞皮

▫️「雞皮餃子雞皮外層煙韌,好有咬口,唔會炸到太油膩,唔錯。
雞皮餃子

▪️ 串 焼 き -
▫️「牛油粟米」燒到帶少少焦香,食落粟米香甜入味,正!
牛油粟米

▫️「牛小排」牛味濃郁,一啖牛一啖酒,爽!
牛小排

▫️「雞胸軟骨串雞肉夾雜d雞軟骨,肉質當中又有d脆口,幾好食。
雞胸軟骨串

▪️ 清 酒 -
Sake Flight

▫️ 佢地逢星期四Sake Flight$178四杯,由專業唎酒師發板,
山豊·荒走·特別純米酒

保證一定岩你口味。我朋友就試左一系列「山豊·荒走·特別純米酒」、
山間·中將·特別純米酒」、「間豐·責·特別純米酒」,以同一桶酒釀製,
山間·中將·特別純米酒

桶頂桶中桶底,分別以唔同層次感,桶頂就濃味,nutty d,
桶中較balance,桶底米調最出,層次感分明,值得一試。
間豐·責·特別純米酒

▫️「福井縣·白岳仙·純米大吟釀」入口酸度較高,屬於微炭酸果種,配前菜一流。
福井縣·白岳仙·純米大吟釀

▫️「村祐·亀口取り·秋季專用酒」body較圓潤厚實,帶少少甜身極易入口。
村祐·亀口取り·秋季專用酒

▫️「長野縣·19·純米大吟釀」用出羽燦製成,入口輕身,果味濃郁,香味Balance。
長野縣·19·純米大吟釀

▫️「平井六右衛門·遊山·純米酒」來自岩手縣,米香味道好出,去油膩感,岩哂配串燒用。
平井六右衛門·遊山·純米酒
2023-12-05
15 分鐘 (堂食)
銀魚仔漬
酒盜芝士