最近工作有點忙碌,壓力都有點大😭正所謂「休息是為了走更長的路」,一到假期點都要抖一抖,約朋友食個Afternoon Tea放鬆下💗今次去既係位於上環既DK Cuppa Tea💖一進入店內,即刻聞到好令人放鬆既香薰精油味😌原來店內售賣各式各樣既香薰治療產品😍坐低無耐,仲有香薰治療師黎同我地玩個小遊戲🔮:有五張魔法卡,我地隨機選一張,治療師就會分析我既狀態、邊種香味最幫到我放鬆💫🧘‍♀️佢會將香薰精油滴落張魔法卡,等我地可以聞住清香舒服既味道品嚐下午茶💕🌸「幸福之約」下午茶🌸 ($298/人)鹹點:❥ 珍寶北海道帶子薯蓉❥ 法國蝸牛🐌❥ 蕃茄水牛芝士❥ 沙樂美腸奶酪餡餅甜點:❥ 彩虹馬卡龍🌈❥ 迷你甜甜圈🍩❥ 烤餅配玫瑰果醬❥ 「天使之霧」Affogato❥ Tiffany Blue & Baby Pink 馬卡龍飲品:❥ 薰衣草朱古力有機茶🫖鹹點方面~✦ 大愛北海道帶子薯蓉🤩好耐冇食過咁大粒帶子,好飽滿彈牙,連埋香滑鬆軟既薯蓉食,大滿足❤️❤️✦ 水牛芝士好香濃,同蕃茄好夾,建議食呢個先,好醒胃😚✦ Salami Cheese Pie賣相精緻,食落充滿鹹香!甜點方面~✦ 先要介紹造型超級夢幻既
最近工作有點忙碌,壓力都有點大😭

今次去既係位於上環既DK Cuppa Tea💖

🌸「幸福之約」下午茶🌸 ($298/人)
鹹點:

❥ 「天使之霧」Affogato

飲品:
❥ 薰衣草朱古力有機茶🫖

鹹點方面~
✦ 水牛芝士好香濃,同蕃茄好夾,建議食呢個先,好醒胃😚

甜點方面~
✦ 先要介紹造型超級夢幻既「天使之霧」,雪糕隱藏喺棉花糖霧面內,店員會用火槍將棉花糖溶入杯中,再加入Espresso,就變成Affogato,香濃既咖啡同細膩軟綿既雪糕互相交融💕
✦ 馬卡龍同甜甜圈賣相好色彩繽紛,打卡滿分💯☺️食落唔會超甜👍
✦Tiffany blue顏色既烤餅,配上酸酸甜甜既玫瑰果醬,味道好夾😆

飲品方面~
✦我覺得薰衣草香味較重,好清香,朋友就飲到朱古力味重d🍫治療師仲幫我地加入「快樂」精油,令我地更加放鬆咁享受下午茶時光✨🌈
2022-05-29
下午茶