依間台灣麵在中環街市都開了一段時間,今次終於有機會去試吓他們主打有機食材,雖然我覺得很難靠味道分別是不是有機,不過他們的食物質素是不錯,有興趣可以試吓台灣有機牛肉麵 $88 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟牛肉麵的分量不少,牛展煮到好淋,只要輕輕一咬已經分開,味道方面濃得嚟又唔會太鹹,整體來講都不錯;不過我以為它的蘿蔔是一齊煮的那種好淋身的蘿蔔,結果是腌菜的那種😂可能我印象醃菜一般都會分開,所以有點意外麻辣雞軟骨雞肉炒手 $38 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟雖然係幾香幾惹味,但是性價比真心唔高,平均接近$13一隻,雖然表面的辣椒醬,食落帶麻但不會太辣,而且雞軟骨食落脆脆的,和一般的炒手比有不一樣的口感本地蜂蜜和走地雞蛋撻 $10 推薦指數🗯️:🌟🌟味道方面我不太喜歡,蜂蜜味完全蓋過蛋味,但食落唔會太甜,但係比一般蛋撻黏口,個人不推薦以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。
依間台灣麵在中環街市都開了一段時間,今次終於有機會去試吓

台灣有機牛肉麵 $88 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

麻辣雞軟骨雞肉炒手 $38 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟