招聘中
薪金面議
1天前
薪金面議
12天前
之前一直都有聽過依間拉麵店,今次咁難得經過附近就諗住去試吓,它的位置有少少隱蔽,如果唔细心留意,有機會睇漏眼店面位置不算很大,不過我去的時候剛好避開繁忙時間,所以還有很多空位Ramen Cubism 特級白湯拉麵 $118 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟他的雞白湯飲落雞味濃,但相對上也比較杰,一開始食的確是不錯,不過一下食太多會覺得滯少少,但覺得他的叉燒淡味啲,有少少失色,而且竹筍有些不知道是煮嘅時間不夠還是甚麼原因,咬落好硬,但有些就好淋九味醬油湯拉麵 $98 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟湯底相對來講會普通些,味道有點像外面也可以食到的醬油拉麵,雖然拉麵質感差唔多,一樣都係爽口彈牙,但湯底冇白湯那麼杰,所以掛湯能力差了一點;不過他的厚切叉燒真係超級正,外觀看上去有少少似東坡肉,但食落冇東坡肉咁油膩,而且醬油味都很入味,而且咬落入口即化,感覺下次可以叫白湯然後額外追加厚切叉燒😋名古屋風雞翼 $48 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟雖然不知道什麼是名古屋風味,但依個雞翼令我和同行人士都決定下次可以再嚟,因為真係超級好食🙀表面炸到好脆,咬落啲汁湧晒出嚟,絕對係你咬的第一啖已經令你眼前一亮,味道雖然不辣,但已經好惹味,推

Ramen Cubism 特級白湯拉麵 $118
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

九味醬油湯拉麵 $98 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

名古屋風雞翼 $48 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟

雖然不知道什麼是名古屋風味,但依個雞翼令我和同行人士都決定下次可以再嚟,因為真係超級好食🙀表面炸到好脆,咬落啲汁湧晒出嚟,絕對係你咬的第一啖已經令你眼前一亮,味道雖然不辣,但已經好惹味,推介必試!

白桃汽水 $29 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

雖然呢款汽水有好多隻味,不過我都係覺得白桃味最好飲,桃味濃得來唔會好假

以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。