2022-10-21
『鱈魚版本黯然銷魂飯好驚喜,甜品仲有NINA嘅拿破崙食!』有d 咩會促使我週末都肯專程返中環?就係I-O-N週末限定嘅Brunch,$368p.p有超過17款前菜任食🤩如果飲酒嘅話最平加$198就有得任飲紅白酒同Sangria啦🥂————————————————————■THE NEW WEEKEND BRUNCH(HKD368)✧*。٩CHEF TABLE (ALL-YOU-CAN-EAT)。任食部分有好多歐陸沙律選擇,清新得嚟夠晒惹味開胃,下面係我地最推介嘅幾款👇🏻烤雜菌沙律 | 火腿長通粉沙律 | 法式洛林蛋批 | 南瓜湯 (有淡淡肉桂味好棉滑!)✧*。٩Main Course。⚫︎叉燒醬鱈魚| 4/5鱈魚版黯然銷魂飯🍳賣相真係同叉燒有9成相似,自家製叉燒醬好香,同滑溜嘅鱈魚意外地超夾❤側邊嘅飯糰煎得脆脆地,飯粒比較硬,一啖魚一啖飯就啱啱好⚫︎香烤龍蝦班尼迪蛋(+HKD100) | 4/5店員介紹先知原來係用左新鮮龍蝦,仲好貼心咁蝦鉗都拆埋出嚟,呢100蚊絕對加得過🦞 龍蝦肉質彈牙鮮嫩好香口,而隔離嘅班尼迪蛋就唔算太流心,多士食落偏油左dd,要配搭返番茄一齊食✧*。٩ De
『鱈魚版本黯然銷魂飯好驚喜,甜品仲有NINA嘅拿破崙食!』
————————————————————
烤雜菌沙律 | 火腿長通粉沙律 |
法式洛林蛋批 | 南瓜湯 (有淡淡肉桂味好棉滑!)
✧*。٩Main Course。
⚫︎叉燒醬鱈魚| 4/5
⚫︎香烤龍蝦班尼迪蛋(+HKD100) | 4/5
✧*。٩ Desserts。
抹茶拿破崙 | 芒果拿破崙
甜品有拿破崙同其他蛋糕選擇,我地就揀左兩款拿破崙🍰酥皮自帶一種麥香,食落比較濕潤鬆化,芒果好甜同拿破崙好夾,抹茶就中規中矩
✧*。٩ Drinks。
Brunch包一杯飲品,呢度嘅house blend 做得幾唔錯,nutty豆飲得出朱古力同拖肥味
————————————————————
♣️ I-O-N
☌ 中環街市1樓124-125號舖
◔9nm-10pm
回頭率:🌕🌕🌕🌖🌑
環境:🌕🌕🌕🌑🌑
份量: 🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌖🌑
價錢:HKD459.8p.p(incl. 10% service charge)