中環平平哋想食餐飯都不是這麼容易,所以依間越南嘢就平得來質素又唔差越南生牛河 $47 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟就算係下午茶份量都唔少,牛肉食落唔會太乾,而且湯底味道都唔錯,唔會太鹹,性價比幾高嚴選香茅豬肉撈檬 $50 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟咁依家天氣熱,有時都唔太想食湯麵這些,咁樣依間還有撈檬可以選擇;酸酸辣辣都好開胃,不過豬肉就比較乾身,唔太鍾意,想食撈檬的話建議食其他餸大理肉排飯 $47 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟肉排調味都唔錯,濃味得來唔會太鹹,而且肉質咬落唔會太硬,不過份量偏少,食完晒啲肉排,啲飯仲有好多,最終變咗豉油撈飯越式春卷 追加3件$24 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟它雖然不是我喜歡食的那種網紋春卷,但食落都唔錯,表面炸到好脆,而裏面的陷料也好足,就快爆出嚟咁清盛緜蒸粉包 追加3件 $33 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟之前冇食落蒸粉包,所以唔知依間粉包正唔正宗,不過食落都唔錯,雖然我覺得皮可以再薄啲,不過調味做得幾好,就算唔點汁都夠味以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

越南生牛河 $47 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

嚴選香茅豬肉撈檬 $50 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟