【串皇|估唔到嘅串燒🫨】今晚食完飯陪朋友食少少嘢,順便傾吓偈,嚟到美居中心地下嘅串皇,唔單止有串燒,仲有燒煲仔飯、魚肉生菜碗仔翅、四寶麵等….食咗咩?🍢燒豆腐皮燒豆腐皮兩串上枱,起初我以為廚師俾多咗一串我,細問之下原來係老闆嘅意思,有傳統嘅做法豆腐要一對咁樣給予客人,咁我就唔客氣喇!豆腐皮燒得外脆內軟,豆味好香!🍢燒燒賣燒賣係我心水食物,今次串皇燒得好好,燒賣皮卜卜脆㗎!🍢燒墨魚丸不過不失,幾有咬口。🍢燒叉燒幾特別,少啲串燒店有,味道甜甜地,蜜糖味幾濃。..🍢燒粟米原條燒,大大條..🍢燒原條茄子茄子都幾大條肉厚,蒜蓉夠厚,幾惹味呀!..🍢燒帆立貝兩隻起,燒得唔錯,惹味之餘仲保持水份同鮮味!..🍢錫紙雜菌包比想像中大包同份量多,牛油蒜蓉味焗得好香,菇水份充足,燒烤有啲菇菌類食吓感覺幾好。..🍢生菜魚肉碗仔翅魚肉好彈牙,食得辣嘅建議加辣菜莆,不過辣度好高,落少少吊味就好了。🚘車手們留意,門口有街錶位🍢串皇📍地址: 深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖📞電話: 84946694#深水埗美食 #長沙灣美食 #串皇 #串燒 #好食
【串皇|估唔到嘅串燒🫨】

食咗咩?
🍢燒豆腐皮

🍢燒燒賣
燒賣係我心水食物,今次串皇燒得好好,燒賣皮卜卜脆㗎!
🍢燒墨魚丸
不過不失,幾有咬口。
🍢燒叉燒
幾特別,少啲串燒店有,味道甜甜地,蜜糖味幾濃。

🍢燒粟米
原條燒,大大條

🍢燒原條茄子
茄子都幾大條肉厚,蒜蓉夠厚,幾惹味呀!

🍢燒帆立貝
兩隻起,燒得唔錯,惹味之餘仲保持水份同鮮味!

🍢錫紙雜菌包

🍢生菜魚肉碗仔翅

🚘車手們留意,門口有街錶位

🍢串皇
📍地址: 深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖