【九龍城區】【舊機場車仔麵】平時比較少同凌霄哥食飯,之前做電台嗰陣就比較多機會,難得約到就去啲平時少啲去嘅地方。喺啟德行行吓喺地鐵站外面個大型廣場嗰頭,又有啲肚餓,就喺嗰頭搵嘢食,咁就撞咗入呢間以舊機場作為主題嘅車仔麵店。啟德機場我都去過一次,啊,老了。我哋都試 $58 嘅「四餸一麵」車仔麵,我加 $10轉蝦子撈,要撈粗麵同走辣,四個餸我要魚皮餃、炸魚腐、豬扒、清甜蘿蔔,啲食材都整得好出色,蝦子好香好足料,個蘿蔔冇渣得嚟又夠甜,嘢飲我要「健康工房竹蔗茅根海底椰」,跟餐已經有,都幾抵。而佢就要咗湯麵要「粗麵」,多蔥得嚟仲要加「自家製辣汁」多汁,配合埋柱候牛腩、五香牛肚、鴨血同加 $2 嘅雞扒,佢覺得勁好食,而且有玻璃樽裝可樂飲令佢更加滿意。我哋試埋 $28 嘅「口水雞」做小食,辣辣哋幾惹味。埋單 $172,食到咁多嘢算係咁啦。。。(地址:九龍城沐寧街8號啟德1號II地下G07號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #food

(地址:九龍城沐寧街8號啟德1號II地下G07號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am九龍城區 #啟德 #舊機場車仔麵 #車仔麵 #四餸一麵 #蝦子撈麵 #魚皮餃 #炸魚腐 #豬扒 #清甜蘿蔔 #健康工房竹蔗茅根海底椰 #自家製辣汁 #柱候牛腩 #五香牛肚 #雞扒 #鴨血 #可樂 #玻璃樽可樂 #口水雞 #1am1407 #1ambackup
2024-06-03