2023-07-07
【九龍城區】【Chiller】大家有睇過我之前嘅酒店 post 都知我有一晚意外地住咗土瓜灣嘅酒店,預備咗做好多嘢但係最後乜都做唔到,反而孑然一身咁去搵宵夜食。喺酒店對面有間串燒檔,一場嚟到就去會一會佢,估唔到話畀間冷氣房我坐咁好喎。食嘢喇,首先叫咗隻 $48 嘅「蒜蓉聖子王」,店家推介嘅咁我就留一隻啦。都幾新鮮嘅,一條過味道可以。之後 $32 嘅三片「脆皮三文魚腩」唔知點解冇咗張相,但我記得係三條好細嘅燒三文魚肉,唔係幾認同咁整會好食。跟住講 $15 嘅「雞腎」、$12 一串嘅「雞皮」、$24 嘅「牛脷」同 $58 嘅「法式羊架」,點解將呢四樣嘢集中嚟講因為佢哋加埋都舊零水,但係我覺得冇乜亮點,尤其係牛脷令我幾失望,個羊架都係非常普通,唔知食咗乜咁。咁成餐嚟講都有驚喜嘅,$30 嘅「雞皮雞肉卷」就係台灣嘅雞腿卷,永恒嘅愛,好食。另外 $12 嘅「流心芝士雞肉腸」都估唔到幾好食,全部嘢落 BB 辣係可接受範圍。嘢飲我飲 $12 嘅「無糖可樂」,加埋就 $243 埋單咁囉。。。(地址:土瓜灣馬頭角道50號迎豐地下18號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #tha
(地址:土瓜灣馬頭角道50號迎豐地下18號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am九龍城區 #土瓜灣 #Chiller #串燒店 #蒜蓉聖子王 #脆皮三文魚腩 #雞腎 #雞皮 #雞皮雞肉卷 #牛脷 #流心芝士雞肉腸 #無糖可樂 #法式羊架 #1am1075 #1ambackup