2023-05-06 642 瀏覽
【九龍城區】【The Yell-Owl】之前有一排去女僕店,我冇報告出,又冇數字、文獻做佐證,作為一個 master 學生真係唔會亂咁話自己嘅觀察就係「研究」。用餐體驗屬於感受,個人意見、個人見解純屬觀感,只供參考,不過有人依然唔明。咁唔明咪唔明囉,反正有啲人舞咗香港人咁多年香港人都未完全醒覺,我冇呢種責任去喚醒所有人,你哋話點樣咪點樣囉。不過又唔好以為個圈個個都係咁,梗有人係正正常常,用合理思維諗嘢嘅,呢啲咪就係正常人囉。估唔到喺女僕店識到嘅朋友會直頭約埋出嚟食飯,成件事都幾癲,不過更癲嘅係嗰間嘢冇開,搞到我哋要另外搵一間。我推薦呢間之前我食過嘅,睇吓佢啱唔啱。之前我係食過呢度啲 All Day Breakfast 覺得唔錯,可以再戰。之前我係食「超級貓頭鷹全日餐」,揀咗「龍蝦半隻」,食物就仲有「蟹肉牛油果多士」、「班尼迪蛋」、「英式豬肉腸」、「大啡菇」、「扒蕃茄」、「煙肉」、「薯餅」、「沙律」、「焗豆」同「牛油粟米」嘅。嘢飲加 $10 要「鮮奶咖啡」,啲嘢食同嘢飲我覺得都係心思之作,每一樣嘢都好似好認真製作過咁,除咗個焗豆,所以我印象好好,$240 都係值得畀。之後去,我朋友食呢份

嘢飲加 $10 要「鮮奶咖啡」,啲嘢食同嘢飲我覺得都係心思之作,每一樣嘢都好似好認真製作過咁,除咗個焗豆,所以我印象好好,$240 都係值得畀。之後去,我朋友食呢份,佢都覺得係整得幾好,佢係隻蛋爛咗爭啲。

我呢次就食「午餐」嘅「燒澳洲肉眼扒配薯條」,三成熟,加埋杯熱嘅「薄荷莫卡咖啡」收 $207 以佢個味道嚟講算係合理價錢,尤其杯飲品薄荷味香而不澀,幾好。呢餐夾埋 $447,都係喺預算之內,唔覺得有問題。。。

(地址:九龍城福佬村道5-9號地下C號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #1ambackup #1am0627 #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am九龍城區 #九龍城 #宋皇臺 #TheYell-Owl #Seafood #Grill #燒澳洲肉眼扒配薯條 #薄荷莫卡咖啡 #超級貓頭鷹全日餐 #凍拿鐵