2023-05-06 84 瀏覽
【九龍城區】【BFF】呢間嘢其實我好早已經聽過,好多 foodie 都有介紹,我都幾有興趣。而經過佢哋將軍澳店三次都係冇機會入去幫襯,我唔係唔想食佢,而係次次都係食咗嘢先經過,個胃再大都要講求個胃口,所以都係喺個 to do list 度咋。收到風佢開分店而且喺二月試業,係呀,講緊呢件事係喺大半年前架喇。而最慘嘅係我都要拖到四月先有時間食佢,希望大家理解。而佢個餐廳名 BFF 個 B 就唔係 Best,而係 Burger's,所以全名係Burger's Friend Forever。入到去叫個「鵝肝安格斯漢堡」,價錢係 $148,雖然話有鵝肝,但係食個 burger 成百五蚊就硬係有啲心有不甘咁。上菜,見到真係成塊鵝肝咁喺個漢堡包度,算啦。食落,個安格斯牛肉勁正,配埋芝士,其實個價係唔過份。個包加錢可以加配套餐,做套餐就可以有小食同罐裝汽水,有 $25 同 $33 嘅選擇,我加嘅「一口芝士」係屬於後者。佢都幾好食,炸得啱啱好,外脆內軟,而芝士味都好濃,係唔錯嘅小食,同平時淨係食薯條或者薯角唔同。飲品我就揀咗罐裝「無糖可口可樂」,始終食漢堡包加啲炸物係要啲碳酸飲料做個點綴先過癮。最後埋單

飲品我就揀咗罐裝「無糖可口可樂」,始終食漢堡包加啲炸物係要啲碳酸飲料做個點綴先過癮。最後埋單價係 $181,某程度上幾甘,早幾日講去飛鷹鋸個扒食埋雪糕再加一都唔使呢個數。但係,佢哋真係贏啲食材嘅質素囉。。。

(地址:九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #globaleats #followforfollowback #love #eat #1am九龍城區 #啟德 #bff #BurgersFriendForever #嘉峯匯 #鵝肝安格斯漢堡 #burger #漢堡包 #套餐 #一口芝士 #無糖可口可樂 #1am0803 #1ambackup