2023-09-19
呢間旺角人氣居酒屋,之前食過午市,今次嚟試下晚餐質素😋9pm入座全場爆滿,咁耐冇食都人氣依然,建議嚟之前要預先訂位~仔細看原來申子居酒屋營業至11:45pm,實在係夜宵好去處,啱哂各位夜貓!🍚海膽炒飯 ($238)呢碗炒飯賣相吸引,而且炒得好香好有鑊氣!飯粒色澤均勻,粒粒分明;面頭除咗有三文魚籽同蟹籽外,仲有好多鮮甜嘅海膽😍配料仲包括櫻花蝦、帶子粒同本菇,成個組合豐富又惹味🤤🥠最中餅 ($208)呢個最中餅成個鯛魚燒咁,好特別🤣外層係用咗鯛魚燒餅皮,夾住中間嘅拖羅蓉、牛油果、三文魚籽;餅皮做得香脆,口感一流,中間嘅拖羅蓉好肥美,夠哂綿滑😍三文魚籽份量好多,令口感昇華,再配搭埋牛油果,令到成個感覺鮮味十足之餘,仲好健康🥰🐟汁煮左口魚裙邊 ($148)賣相好精緻😍將左口魚捲成花形,表面鋪上三文魚籽同魚子醬,更顯高貴✨左口魚好肥美,油脂豐富,中間位置爽口、邊位幾乎入口即溶,口感好正!🐥手作免治雞肉棒 ($68)居酒屋必叫❣️雞肉燒得恰到好處,肉質嫩滑,入口啖啖肉🥰撈埋日本蛋同秘製醬汁,非常香滑juicy!🍹荔枝乳酸梳打|蜜桃乳酸梳打 ($68)乳酸梳打嘅果味好重,分別都飲到好香嘅荔枝味同蜜桃味
🍚海膽炒飯 ($238)
呢碗炒飯賣相吸引,而且炒得好香好有鑊氣!
🥠最中餅 ($208)
呢個最中餅成個鯛魚燒咁,好特別🤣
🐟汁煮左口魚裙邊 ($148)
賣相好精緻😍
🐥手作免治雞肉棒 ($68)
居酒屋必叫❣️
🍹荔枝乳酸梳打|蜜桃乳酸梳打 ($68)
乳酸梳打嘅果味好重,分別都飲到好香嘅荔枝味同蜜桃味,而且唔會太甜👍🏻
總結:質素保證,難怪開業咁耐都咁受歡迎😆