小編最近比較忙所以都比較少update😹 今次同朋友嚟到一間好特別嘅日本菜餐廳,即刻同大家分享吓先~ 餐廳裝修唔似傳統嘅日式餐廳,比較似Cafe,座位係一個個卡位,坐落寬敞舒服!🌟 鹿兒島黑毛和牛 廚師發辦 ($688)入到嚟即刻比隔籬枱嘅和牛吸引住😂 所以即刻叫咗個黑毛和牛廚師發辦!廚師發辦包括兩道前菜、一道沙律、六串串燒、一道和牛兩道和食、主食及味噌汁。🌟 前菜前菜方面有紅酒蕎頭同埋螢光魷魚刺身,份量唔多 作為開胃菜一流。🌟 沙律沙律份量都幾多!薯蓉配上醬汁生菜同埋飛魚子👍🏻🌟 串燒🔸 五花腩韭菜花蝦卷五花腩好香,一個係配韭菜一個係配花蝦。花蝦食落彈牙,韭菜則有另一種清新嘅感覺~🔸 蕃茄安格斯牛肉安格斯牛肉入面包住咗個蕃茄仔,食落幾特別,亦都好入味😋🔸 麥樂雞 呢個麥樂雞唔係M記嘅麥樂雞!而係以雞中翼包住墨魚滑🤤 咬落啖啖肉,以雞肉嘅嫩滑配搭上墨魚滑嘅彈牙,口感十足👍🏻🔸 雞肉棒棒日式雞肉棒棒有啲似係大嘅雞肉串燒,外層烤得酥脆,內裡多汁,雞肉口感香嫩,搭配獨特的日式醬汁同蘭王蛋,一個字:Jeng🤤🔸 雞肉、茄子雞肉串燒和茄子串燒各具特色。雞肉烤得香口,外面有少少脆,茄子鮮甜軟綿。口

🌟 鹿兒島黑毛和牛 廚師發辦 ($688)

🌟 前菜

🌟 沙律
沙律份量都幾多!薯蓉配上醬汁生菜同埋飛魚子👍🏻

🌟 串燒
🔸 五花腩韭菜花蝦卷

🔸 蕃茄安格斯牛肉
安格斯牛肉入面包住咗個蕃茄仔,食落幾特別,亦都好入味😋

🔸 麥樂雞

🔸 雞肉棒棒

🔸 雞肉、茄子
雞肉串燒和茄子串燒各具特色。雞肉烤得香口,外面有少少脆,茄子鮮甜軟綿。口感層次豐富,結合烤焦的外皮和柔軟的內在!

🌟 和牛
和牛肉質鮮嫩多汁,油脂分布平均。搭配炸蒜、洋蔥、蔥和芥辣調味,口感更加豐富濃郁,肉香與調味完美平衡,讓人愛不釋手,食到停唔到!

🌟 和食

🌟 主食及味噌汁
🔸 明太子燒飯團 茶漬湯
明太子燒飯團搭配香氣四溢的明太子醬,口感結合軟糯的飯團和鹹香的明太子,美味迷人。茶漬湯清爽宜人,與燒飯團相輔相成,帶來滿滿的日式風味享受。

🌟 芝士酒盗 ($68)
另外我哋都單嗌咗個小食~芝士酒盜係以高濃度鹽腌漬鮪魚、鮭魚、鯛魚、秋刀魚等內臟製成。叫酒盗嘅原因係其下酒的程度讓人覺得喝到以為酒被偷走了🤣,搭配芝士🧀味道恰到好處👍🏻👍🏻😋

🌟 生啤、白桃梳打 ($88、$42)