2022-08-14
前排去左元朗搵friend打機,打完就落樓下搵下有咩食,發現有一間新開既型格餐廳就入去試試😝呢到既晚市Main Course +$60就可以升級為set dinner,可以揀Daily Soup/羅宋湯/凱撒沙律,甜品方面就可以揀Rice Pudding或者home-made gelato🥰◦ 經典凱撒沙律🥗/Daily Soup/餐包呢份沙律好大份,同朋友share岩岩好❤️羅馬生菜幾新鮮,沙律醬汁好夠,上面仲有好多芝士碎,加埋一齊好好食😘湯都唔錯,份量幾大而且飲落比較輕盈開胃😙餐廳亦提供左橄欖油同埋醋去點餐包👍🏻◦ 意大利傳統肉醬・自家製寬麵條 ($142)意粉份量好大呀!我同朋友share都食到勁飽😂佢地既自家製意粉係每日新鮮製造,醬汁份量岩岩好,食完唔會口渴◦ 風乾豬面頰肉・烏魚子・芝士意粉 ($138)原來呢份意粉同坊間既唔同之處係冇用忌廉去煮,仍然做到比較傑身既感覺;意粉口感煙韌,充滿蛋黃同埋芝士味😋◦ Rice Pudding/朱古力Gelato係香港真係好少食到rice pudding,呢到既意式米布甸係用忌廉同奶去煮,口感好creamy,上面再配埋青檸雪葩感覺既清新;而
◦ 經典凱撒沙律🥗/Daily Soup/餐包
◦ 意大利傳統肉醬・自家製寬麵條 ($142)
◦ 風乾豬面頰肉・烏魚子・芝士意粉 ($138)
◦ Rice Pudding/朱古力Gelato
係香港真係好少食到rice pudding,呢到既意式米布甸係用忌廉同奶去煮,口感好creamy,上面再配埋青檸雪葩感覺既清新;而朱古力gelato入面口感順滑,入面仲有朱古力粒添😛
餐廳環境都幾舒服,有一排落地大玻璃,樓底幾高而且唔會好嘈,不知不覺同閨蜜悠悠閒閒咁傾計傾左幾個鐘😂店員都幾nice同主動介紹食物同加水👍🏻
📍Sage Bar & Restaurant
元朗馬田路50號朗景臺2座地下14-18號舖