2022-07-18
位於K11對面,一個個日式燈籠夠哂搶眼,點都吸引到我入去試下味,呢間店簡直岩哂d大胃王去食,麵底可以叫大盛300g、特大400g盛,仲有好誇張既富士山盛800g,全程都留意有無人真係會叫咁大碗...仲可以追加明太子香鬆飯,可以將剩餘既濃湯拌勻成雜炊,呢個有d吸引,但係我食並盛200g都已經好飽,想試記住唔好叫其他小食。▫️天使赤海老櫻花蝦沾麵期間限定之選,選用左特製既櫻花蝦麵,一條條粉紅色既麵條,真係有蝦味架,配合埋櫻花蝦濃湯,仲提升到麵既味道,有別於一般拉麵。▫️咖喱魚介沾麵 唔知大家有無聽過「豬骨退場,魚介上位」,所謂魚介,就是各式的乾魚,通常會加入昆布、木魚、沙甸魚、櫻花蝦等,至於廚師用咩材料來做魚介就一定係商業秘密啦,但呢個廚師大膽加入咁濃味既咖喱,係有d料。▫️辛口沙拉燒餃子堅辣,唔食得辣真係唔岩,玩大左,佢既辣係咬開餃子之後不斷係口腔入面滲出來,證明餃子夠哂juicy。
▫️天使赤海老櫻花蝦沾麵
▫️咖喱魚介沾麵