2018-02-19
今日初三【赤口】以前唔信咩赤口,今日終於相信喇!打後唔會再幫襯呢間金大班!講真,淨係講衛生都足以可以投訴你金大班啦!今朝同呀仔落樓去金大班食早餐,早餐到左後我叫呀姐比2碟辣椒油比我,我同個仔一人一碟仔,跟住我覺得唔夠辣,就再叫個呀姐比多2碟我,當時我都諗住分2次叫人做野唔好意思,都準備攞封利是比呀姐,小小意思意思吓!點知呀姐好大聲話:喂!你已經攞左4碟喇!我打左個突,當然啦!利是已經送唔出手!同時我心諗咁又點呀?唔係辣椒油都唔比人食嘛?諗諗吓我開始躁底,跟住我問佢咁辣椒油係咪要我比錢呀?佢再答我:緊係啦!攞貨返黎都要錢啦!當時我再無出聲,因為我知如果我唔忍住的話,一定即場同佢開年!插到佢反轉!😤拿拿林食埋早餐埋單,我問收錢既員工,知道佢原來係一個早更既大家姐,唔知真係以為佢係老闆娘呀!我話你知!你夠膽收我就照樣比!時不時我落去食晚飯都叫幾碟辣椒油,從來都未試過話要收我錢!一個老闆開飲食業既餐館,所有調味料都應該計在成本內,大多數既餐廳,調味料都係放響枱上,你地唔放都算喇!食客有要求,你地都呀芝呀左,如果我叫左唔食就話我浪費啫!宜家我係唔夠呀!請問你係咪真係做傻左呀?同埋我宜加先知道,原
今朝同呀仔落樓去金大班食早餐,早餐到左後我叫呀姐比2碟辣椒油比我,我同個仔一人一碟仔,跟住我覺得唔夠辣,就再叫個呀姐比多2碟我,當時我都諗住分2次叫人做野唔好意思,都準備攞封利是比呀姐,小小意思意思吓!點知呀姐好大聲話:喂!你已經攞左4碟喇!我打左個突,當然啦!利是已經送唔出手!同時我心諗咁又點呀?唔係辣椒油都唔比人食嘛?諗諗吓我開始躁底,跟住我問佢咁辣椒油係咪要我比錢呀?佢再答我:緊係啦!攞貨返黎都要錢啦!當時我再無出聲,因為我知如果我唔忍住的話,一定即場同佢開年!插到佢反轉!😤拿拿林食埋早餐埋單,我問收錢既員工,知道佢原來係一個早更既大家姐,唔知真係以為佢係老闆娘呀!我話你知!你夠膽收我就照樣比!時不時我落去食晚飯都叫幾碟辣椒油,從來都未試過話要收我錢!一個老闆開飲食業既餐館,所有調味料都應該計在成本內,大多數既餐廳,調味料都係放響枱上,你地唔放都算喇!食客有要求,你地都呀芝呀左,如果我叫左唔食就話我浪費啫!宜家我係唔夠呀!請問你係咪真係做傻左呀?同埋我宜加先知道,原來貴餐廳係有限定每個食客只可以食幾多辣椒油!
以往單埋我都一定比貼屎!但以後都唔會再幫襯你地囉!不知所謂的服務態度!