餐廳: alfafa (港運城)
資訊:

2018-10-13 2318 瀏覽
深呼吸,來一口,一切順利完成。太耐無過黎港島,其實真係好想成日過黎,有啲度假嘅感覺唔知點解。港運城搵嘢食,想食好啲就搵咗呢間。4個人做咗一輪嘢已經餓到爆,每人點一個主食。有湯,係磨菇西湯;餐包還可以;沙律都新鮮嘅。呢個係肉醬千層麵配薯蓉,都夠料嘅,味道一般,不過份量就少咗啲。香煎大西洋鱈魚扒。有機青口意粉,汁係夠嘅,魚都唔錯,幾香,青口尚算鮮味。烤澳洲牛有機鮮菇及亞麻籽燴紅米飯,牛肉質可以唔太硬。飯唔算淡味,呢個配搭都幾特別。我就係例牌all day breakfast ,依家越食越怕咸嘢,火腿煙肉呢啲總係覺得好咸,呢個無得計嘅。苦中一點甜系列,檸檬撻,呢個幾好味,酸酸地,幾易入口。杏仁撻,個人覺得過甜,無哂杏仁味,呢兩件每件21元,價錢貴咗。

港運城搵嘢食,想食好啲就搵咗呢間。

4個人做咗一輪嘢已經餓到爆,每人點一個主食。

有湯,係磨菇西湯;餐包還可以;沙律都新鮮嘅。

苦中一點甜系列,檸檬撻,呢個幾好味,酸酸地,幾易入口。