2021-09-06
第一次來荃灣南豐紗廠,原來哩度咁多cafe🍵每間cafe仲可以比🐶🐕進入,好適合養寵物人仕共同進餐,同好友選了這間Labels Cafe + Bar🍽入到餐廳已經覺得好型格,無論環境,餐牌,食物都用了黑白顏色對比,加上採用黑白雲石纹裝飾⚪⚫另一邊牆仲好田園風格添🍀☘倆個唔同主題😍🍽我地點了首先一來就上了沙律🥗 新鮮沙律蔬菜吃落好爽脆,新鮮小🍅好鮮甜,最鐘意落了沙律醋,吃落又健康又醒胃😋好快就再來2杯飲品☁️烏雲棉花糖配熱mocha咖啡☕ $68好特別嘅烏雲,大大個棉花糖😆要好快手影完相📸要立即食,因為棉花糖會慢慢溶化,我地未食主菜已經食咗哩個先,棉花糖點埋Mocha😋又好玩味道又夠特別👍紅提乳酪梳打特飲🍇🍹$58味道好fresh唔算太甜,杯上鮮果红提😍仲好多粒🍇吃落好爽甜😋香蒜辣椒青口意粉🦪 $108夠香蒜🧄但如果🌶再辣啲就更加好😆菠菜芝士意大利雲吞🥬🧀 $98每隻雲吞都大大隻,裡面有滿滿波菜同芝士攪成嘅蓉,吃落有些口感🥬配埋酸酸甜甜🍅番茄汁好開胃😋雪糕布朗尼朱古力球🍫 $88哩個甜品上枱已經好吸睛👀即時影相打卡先📸之後淋上熱Raspberry Sauce在朱古力球面上,慢慢溶化後入面有
🍽我地點了
香蒜辣椒青口意粉🦪 $108
夠香蒜🧄但如果🌶再辣啲就更加好😆
菠菜芝士意大利雲吞🥬🧀 $98
雪糕布朗尼朱古力球🍫 $88
哩個甜品上枱已經好吸睛👀即時影相打卡先📸之後淋上熱Raspberry Sauce在朱古力球面上,慢慢溶化後入面有布朗尼蛋糕同雲尼拿雪糕,最特别仲有popping candy食落感覺咪就係小時候食嘅爆炸糖😆
特濃咖啡配雪糕球🍧 $52
雲尼拿雪糕淋上非常香濃咖啡,雪糕好香滑,味道特別🤤
哩2個甜品夠哂特别,超滿足😋將整頓晚餐劃上完美句號👍