【台東老細主理🥸 濃厚台灣情懷小店】-一見到間鋪個名已經覺得好台灣加上天燈 postcard 地圖等嘅佈置 真系有一下覺得自己返咗轉台灣🤣🔍起司肉鬆蛋餅 $36 <👅👅👅👅.5/5>蛋皮好煙韌好好食🥹(抗拒不了煙靭東西的me)加上芝士肉鬆呢個perfect match真系好正!可惜食到最後先發現到碟邊pat辣醬 end up剩系食到一舊有辣醬嘅蛋餅🤣 🔍 鹵肉飯 $32 <👅👅👅.8/5>比較中規中矩的鹵肉飯五花肉肥瘦均勻 肉鬆比一般台式食店闊綽😛略嫌個汁偏稀咗少少少少(不過味道係夠的!) 🔍擔仔面 $49 <👅👅👅.5/5>有齊哂鹵蛋、蘿蔔、蝦仁、貢丸、鹵肉 份量合理~絕對要贊一下佢個蘿蔔 無根好好食!📍鐵花村 (北角)北角丹拿道18號愛群商業中心地下6號舖#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodies #香港美食 #美食推薦 #北角美食 #北角 #台灣菜 #香港食評
【台東老細主理🥸 濃厚台灣情懷小店】
一見到間鋪個名已經覺得好台灣

🔍起司肉鬆蛋餅 $36 <👅👅👅👅.5/5>
蛋皮好煙韌好好食🥹(抗拒不了煙靭東西的me)
加上芝士肉鬆呢個perfect match真系好正!

🔍 鹵肉飯 $32 <👅👅👅.8/5>
比較中規中矩的鹵肉飯
五花肉肥瘦均勻 肉鬆比一般台式食店闊綽😛
略嫌個汁偏稀咗少少少少(不過味道係夠的!)

🔍擔仔面 $49 <👅👅👅.5/5>
有齊哂鹵蛋、蘿蔔、蝦仁、貢丸、鹵肉 份量合理~
絕對要贊一下佢個蘿蔔 無根好好食!

📍鐵花村 (北角)
北角丹拿道18號愛群商業中心地下6號舖