2022-06-27 66 瀏覽
各位愛辣人士都一定有食過呢間嘅即食拌麵~除左即食拌麵,其實佢係香港都有5間餐廳架!🍝酸辣手撕雞拌麵 ($78)留意到餐廳推出左啲拌麵新品,試下先~一上枱就已經聞到好香嘅辣味,好開胃!食落有淡淡麻味,酸味隨後慢慢滲出黎~🍜素味謀麵 Vegetarian Noodles in Homemade Salted Soya Bean Soup ($62)朋友唔食得辣,menu都有好多其他選擇架~呢個素食麵好特別,係以豆漿作為湯底🤣豆漿味淡淡地唔算濃,不過幾特別,值得一試!🐥豆乳香香雞 Fermented Bean Curd Deep Fried Chicken ($52)我地仲點左香港限定嘅小食~炸得好香脆,亦唔會好粉,雞肉都好滑🤤個醬係腐乳醬,味道唔會太濃,配炸雞好好味!🥤百香國寶茶 Passion Fruit Organic Rooiboos Tea ($33)以自家制鳳梨醬再加上有機茶製作嘅飲品~飲落酸味較重,食落辣麵再飲好開胃!🧋仙草凍奶茶 Grass Jelly Fresh Milk Tea ($33)必飲台式飲品啦🤣 不過今次揀左仙草~最中意嘅係冇揀少甜佢都唔會過甜,啱哂我🙌🏻
各位愛辣人士都一定有食過呢間嘅即食拌麵~
除左即食拌麵,其實佢係香港都有5間餐廳架!

🍝酸辣手撕雞拌麵 ($78)
留意到餐廳推出左啲拌麵新品,試下先~
一上枱就已經聞到好香嘅辣味,好開胃!
食落有淡淡麻味,酸味隨後慢慢滲出黎~

酸辣手撕雞拌麵

朋友唔食得辣,menu都有好多其他選擇架~
呢個素食麵好特別,係以豆漿作為湯底🤣
豆漿味淡淡地唔算濃,不過幾特別,值得一試!

素味謀麵

我地仲點左香港限定嘅小食~
炸得好香脆,亦唔會好粉,雞肉都好滑🤤
個醬係腐乳醬,味道唔會太濃,配炸雞好好味!

豆乳香香雞

以自家制鳳梨醬再加上有機茶製作嘅飲品~
飲落酸味較重,食落辣麵再飲好開胃!

必飲台式飲品啦🤣 不過今次揀左仙草~
最中意嘅係冇揀少甜佢都唔會過甜,啱哂我🙌🏻

酸辣手撕雞拌麵
豆乳香香雞