五月尾聽朋友介紹去旺中食雞蛋仔…點知「經過路過唔好錯過」呢間試業中嘅手抓餅店💁🏻‍♀️唔止有超過廿款配料,仲有多款醬汁 & 調味料 & 餅底 俾你自由配搭!!!!因為即叫即造熱辣辣,所以我隻手頂唔順咁熱,嗰陣求其影咗張相就食~點知張相太醜搞到我唔敢post🫠所以今次二訪,就係為咗影好啲去介紹俾大家認識呢間旺中新店🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹有選擇困難症嘅朋友可以問店長點樣配搭!因為種類繁多,mix and match 都可能有幾百隻味🤔而我今次就揀咗<<紫薯餅底(內有雞蛋)>>($30)再加三個餡,每款$5,分別係<<肉鬆>> <<粟米>> <<豬頸肉>> 好彩佢送塊生菜咋🥬張相有啲綠色即刻搶晒鏡! 感覺又健康啲😌重點係口感提升咗! 食到嗦嗦聲!!紫薯餅底除咗影相靚之外,佢都真係有淡淡嘅紫薯甜香㗎🍠第四幅圖仲影到佢嘅酥皮一層層!又熱又酥脆真係好正! 重點係一啲都唔油膩⚠️粟米粒粒飽滿,仲俾得好慷慨!我本身想encore我上次食嘅蜂蜜芥末醬,但店長推介我試<&#
五月尾聽朋友介紹去旺中食雞蛋仔…
點知「經過路過唔好錯過」呢間試業中嘅手抓餅店💁🏻‍♀️

點知張相太醜搞到我唔敢post🫠
所以今次二訪,就係為咗影好啲去介紹俾大家認識呢間旺中新店

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

有選擇困難症嘅朋友可以問店長點樣配搭!
而我今次就揀咗<<紫薯餅底(內有雞蛋)>>($30)
好彩佢送塊生菜咋🥬
張相有啲綠色即刻搶晒鏡! 感覺又健康啲😌
重點係口感提升咗! 食到嗦嗦聲!!

紫薯餅底除咗影相靚之外,佢都真係有淡淡嘅紫薯甜香㗎🍠
第四幅圖仲影到佢嘅酥皮一層層!
又熱又酥脆真係好正! 重點係一啲都唔油膩⚠️

粟米粒粒飽滿,仲俾得好慷慨!
我本身想encore我上次食嘅蜂蜜芥末醬,但店長推介我試<<奧爾良醬>>
原來係似BBQ醬!
呢種咸咸甜甜嘅感覺同粟米 & 肉鬆好夾之餘,冇搶大家鏡💞
肉鬆仲keep到好搶味添🥰

重點推介嘅係自家醃製豬頸肉🐷
多到我數唔到有幾多塊,佢絕對係 #口感擔當
咬落好爽! 唔韌! 易咬! 肥瘦均勻! 惹味! 必點‼️
山楂甘草茶

食完咁大個餅一定想濕吓個口🤔
我本身忠情於同層嘅另一間台飲店….
但呢度一站式,仲要而家有限時優惠,$10 試到佢哋自己煲嘅<<山楂甘草茶>>
幾平都好!!!!! 唔好飲嘅話我唔會encore😌
#encore之選
山楂味濃👍🏻
酸酸甜甜,飲完仲會喉嚨有種涼浸浸嘅感覺🤓
應該係甘草嘅效果!
解渴又消暑💯

記住✅
要瘋狂打卡影相!
我影影吓…店長叫我影埋佢!
正所謂「楊屋道有威威豬,旺中都有壹一豬」
等我幫你推一推😂😂😂
大家過去一齊推🫶🏻🫶🏻🫶🏻
2022-06-16
10 分鐘 (堂食)
山楂甘草茶