去完粉嶺前裁判法院打卡,發現隔離有間cafe就諗住入去抖下,估唔到有驚喜😍原來佢就係錦田長期排長龍既cohee😲,當日我地4點半入去就咁岩有張窗邊位👏🏻,其他枱都坐滿人的!推薦指數:🐷🐷🐷🐷(5分滿分)(原因:環境舒適,咖啡有驚喜)☕️Brazil Yellow Bourbon 𝐇𝐊𝐃 48見佢有搞咖啡workshop,應該咖啡係最出名👍🏻,所以就算我地唔係陳豪,就叫左杯試下🤣(🔖每款咖啡都有taste note可以大約知道會係咩味道)。咖啡好香濃,易入口!男朋友完全唔好咖啡都覺得不錯🥰,真係有股花生香🥜,口感有層次,值得一試!🧁日式麻糬卷蛋糕(伯爵茶)𝐇𝐊𝐃 48蛋糕濕潤,濃濃的伯爵茶香🤩,麻糬煙韌拉絲,充滿牛奶味🥛,唔係cheap cheap麵粉味,不過麻糬份量可以再佔多d,唔夠喉🍫Iced Earl Grey Chocolate 𝐇𝐊𝐃 43 香滑味濃,就算係朱古力,口感亦比較輕盈🫶🏻。伯爵茶味相比蛋糕冇咁突出,建議飲熱既會更好味環境:走日系小清新風🤎,空間開揚,仲有榻榻米同户外座位🤩,真係幾岩weekend過嚟打卡兼嘆咖啡☕️P.S. 下午6點就close ga la,要過嚟打卡就

推薦指數:🐷🐷🐷🐷
(5分滿分)

(原因:環境舒適,咖啡有驚喜)

Brazil Yellow Bourbon

🧁日式麻糬卷蛋糕(伯爵茶)𝐇𝐊𝐃 48
日式麻糬卷蛋糕(伯爵茶)

Iced Earl Grey Chocolate

P.S. 下午6點就close ga la,要過嚟打卡就要留意喇。隔離既前裁判法院星期六都唔多人,好好影!

2023-01-29
Brazil Yellow Bourbon