喺大美督蘆慈田村嘅一間cafe,通常踩單車先會入去坐一坐,因為嗰度嘅環境真係好舒服,內外有種植花草,但唔知係咪位置有啲偏遠,電話嘅Signal 都收得比較差,咁都好嘅,可以靜一靜遠離煩囂。「日本士多啤梨芝士蛋糕」賣相不錯,打卡一流,但味道還好,單吃士多啤梨就麻麻,因為帶酸,餅底唔太濕,蛋糕芝士味偏淡,不過果醬嘅甜味及其中嘅果肉為呢個蛋糕加返唔少分。「Orange Flavour Coffee」1杯咖啡 + 1杯Soda,嘗試完原味嘅咖啡感覺橙味偏濃帶苦,類似都橙皮嘅味道,咖啡味被橙味遮蓋;隨後加入Soda後,除苦味變淡,亦令咖啡增加了多一層次。如果大家想Hea 下,記得Book 位,否則有機會去到無位。

「日本士多啤梨芝士蛋糕」

「Orange Flavour Coffee」

2020-11-28