2023-07-12
一間回頭率極高既高質日式和牛燒肉餐廳。佢地既lunch set 既選擇同價錢相對性CP值很高。場內坐位寛敞, 同隔離枱唔會好近之餘,仲有飯後離開餐廳時唔會有油煙味,之後返工/約會都唔怕尷尬,絕對值得一讚。建議就算平日午餐時段都預早打電話訂位呀。❈ 雲丹和牛丼セット(S) HK$380 Uni and Wagyu Bowl Set 份量比想像中正常,送上枱時為我眼球帶黎左衝擊。 和牛味濃同油脂感適中,如果可以炙燒多一點點會帶黎更豐富口感。和牛他他配上濃郁蛋香係一個無敵既配搭。海膽新鮮,但味道並無係口腔停留太耐,海膽既鮮甜就清失了,加上飯係熱,令海膽溫度變暖。❈ 和三宝セット HK$250 Treasure 3 Set 廚師精選當日和牛部位,3款和牛肉質豐富,明顯見到油脂花紋平均,牛肉味濃,,油脂花紋散佈係肉上面,入口嫩滑完全唔會韌,肉既香味同油脂溶為一體。店員無主動提及今日既供應部位。如果想知道可向佢地查詢。午市套餐仲包埋沙律、前菜、米飯同麵豉湯。仲可以追加一份牛舌 (HK$60), 份量充足、可以同朋友一齊分享。
佢地既lunch set 既選擇同價錢相對性CP值很高。
建議就算平日午餐時段都預早打電話訂位呀。
❈ 雲丹和牛丼セット(S) HK$380
Uni and Wagyu Bowl Set
❈ 和三宝セット HK$250
Treasure 3 Set
午市套餐仲包埋沙律、前菜、米飯同麵豉湯。