2022-01-13
講到食,YUKI有時都會周圍去食好西🤤雖然個嘴唔算太,但都好鐘意食嘢🤣不過今次就帶咗YUKI先生(華哥)去試食俐間銅鑼灣希雲街新開既新派米線🍜店 @dywok.hk 🤩 去之前我仲好好奇,到底有幾新派?有咩唔同?有幾特別呢?今次就同大家分享下啦😈我地分別試食咗2碗主食,3個小食,佢地有四款養生湯底俾我地揀🥰華哥叫咗個招牌湯底➡️36小時有花膠大筒骨湯🤩我就叫咗一百斤番茄濃湯🍅📍36小時有花膠大筒骨湯底俐個湯底係佢地自家熬制咗36小時既湯,味道一流,我飲咗一啖,好似真係飲緊養生湯咁香濃,華哥邊食邊講:「真係好好食」講咗5次以上😹佢就揀咗拉麵去配湯,口感都幾好咖📍 一百斤番茄濃湯🍅一向YUKI都愛食番茄湯,但要食一個好既番茄湯都唔係咁易有,一百斤番茄濃湯真係好香濃,酸酸甜甜咁好開胃🤩我揀米線做麵底,俐間啲米線幼細啲,但都幾好口感😛小食我地叫咗雲耳、雞翼尖、皮蛋其中覺得皮蛋最特別,食落去隻辣味好過癮🤣但都接受到既🤤飲品叫咗水蜜桃紅茶,入面仲有椰果粒粒,超好咬口😆覺得幾特別嘅地方係,上至主食下至小食,裝住食物嘅碟同大碗都係大鑊既造型,真係相當可愛🤣對餐廳評價❤️10分滿分💯整體評分:9分🌟食物味道
📍36小時有花膠大筒骨湯底
📍 一百斤番茄濃湯🍅
小食我地叫咗雲耳、雞翼尖、皮蛋
其中覺得皮蛋最特別,食落去隻辣味好過癮🤣但都接受到既🤤
飲品叫咗水蜜桃紅茶,入面仲有椰果粒粒,超好咬口😆
對餐廳評價❤️10分滿分💯
整體評分:9分🌟
食物味道:9分
服務態度:10分
環境:7分
人頭消費:$100樓下🤣(睇你叫得多唔多小食)
回頭率:90%
真心好食😋听講學生去食仲做緊9折優惠😎