2021-06-26
呢間野近大館附近,仲要喺中環 就算係平日都要排隊等一陣!🤣而且知道呢間野係兩位台灣媽媽開🥳緊要支持下🙌🏻💛❶ 滷肉飯 $𝟔𝟖滷肉飯嘅調味啱啱好 唔會好鹹 啲肉有肥有瘦🌟但又唔會覺得好膩 飯嘅質感都唔錯 唔乾唔濕😚而且側邊仲有啲菜脯 增加咗個口感😆好神奇🤣唔知點解會有蕃茄炒蛋⁉️🤣但係啲蛋唔會炒到好老👍🏻蕃茄味都有 唔酸唔甜岩岩好 仲有幾舊蕃茄添🍅成個飯嘅感覺好家常便飯嘅感覺🥰仲要幾健康咁🤣因為有炒菜心😆仲要送咗個冬瓜湯 冬瓜好淋 仲有啲魷魚吊起返個鹹味🤣幾好飲🥰幾消暑嘅感覺🏖❷ 外省牛肉麵(牛展) $𝟖𝟖牛展係薄切大概有六至七片 個湯有啲似譚仔麻辣豬耳嗰種辣味🤣🤔唔算好正宗重藥材味 麵係扁身啲嘅麵 質感啱啱好🤣相比之下滷肉飯就出色啲🤣❸ 肉鬆蛋餅加芝士 $𝟒𝟓(+$𝟓)首先佢個外皮真係好煙韌!🤤薄薄地咁😚芝士仲要有得拉絲🧀❗️平時其他舖頭嘅蛋餅都唔會有呢個效果🤣唔係爆餡🤣份量岩岩好所以唔會太膩👍🏻個醬汁加埋都幾正~🤣呢個蛋餅都真係幾好食🤤🥰➍ 炭培烏龍茶 $𝟏𝟒烏龍茶幾濃幾重炭培感覺😚而且跟餐價黎講都好大杯🤣❺ 青梅綠茶 $𝟐𝟎好甜好甜 好似細個飲嗰啲藥水味..🙀🙀
❶ 滷肉飯 $𝟔𝟖
❷ 外省牛肉麵(牛展) $𝟖𝟖
❸ 肉鬆蛋餅加芝士 $𝟒𝟓(+$𝟓)
➍ 炭培烏龍茶 $𝟏𝟒
烏龍茶幾濃幾重炭培感覺😚而且跟餐價黎講都好大杯🤣