2019-06-22
要喺鬧市搵一間有情調的餐廳,唔係好容易,今日有啲特別事情要慶祝,決定搵間雅緻啲嘅餐廳,渡過一個美好的晚上餐廳門口裝修得好靚,有垂垂的燈飾,又有爆谷機,柔和的燈光,配上動人的音樂,環境情調可算係一流前菜非常精緻的前菜三小碟,中間用一個shot杯裝著龍蝦湯,入口濃郁。而黑魚子蟹肉他他,食入口鮮味十足,魚子爆開的一剎那,昇華了整個口感澳洲和牛牛柳,芝士烤波士頓龍蝦芝士與龍蝦永遠都係最佳配搭,燒得微微焦香的芝士,配上每一啖都鮮甜無比嘅龍蝦肉,冇得頂。龍蝦肉肉質結實,咬感十足牛柳可算係牛肉質最淋嘅一部份,一切即開,牛味香濃,外層煎香,以鎖死肉汁煙燻加拿大穀飼豬鞍扒豬鞍扒的肉質比較爽口,咬落去有一種爽脆嘅感覺。豬味一般豬扒更濃郁,肌肉同脂肪嘅比例啱啱好睇到都覺得非常鮮嫩,切開仲見到好多肉汁滲出來添玫瑰荔枝蜜絕對係一杯聞落香,飲落甜嘅飲品,荔枝蜜飲落好滋潤,偶爾吸到一口玫瑰,在口中散發香溢的感覺洛神蜜玫瑰有火燒住,確保花茶嘅溫度,大大壺,食飽可以慢慢享受一下,過住慢活嘅生活迷你心太軟外層脆,切開朱古力流心,好似熔岩般流出,食落味道有層次,外層味道較淡,配合朱古力的甜,好夾呢間餐廳要讚一讚,擺設好有心
前菜
澳洲和牛牛柳,芝士烤波士頓龍蝦
煙燻加拿大穀飼豬鞍扒
睇到都覺得非常鮮嫩,切開仲見到好多肉汁滲出來添
玫瑰荔枝蜜
洛神蜜玫瑰
迷你心太軟
呢間餐廳要讚一讚,擺設好有心思,每台都有一朵花同埋蠟燭之外,一入咗就會送一杯爆谷,爆得甜又香
菜牌
呢間餐廳,絕對係情侶或者三五知己傾計嘅好地方。